Daugelis šeimininkių miltus keičia avižiniais dribsniais, kad sumažintų kepinių kalorijų kiekį. Šio recepto rezultatas – įdomus varškės ir avižinių dribsnių apkepas, kurio įdaras priklauso tik nuo jūsų vaizduotės. Pavyzdžiui, man patinka vyšnios.
Tai turbūt lengviausias mano kada nors pagamintas varškės apkepas. Viename tinklaraštyje mergina taip gyrė patiekalą, kad nusprendžiau jį išbandyti.
Jums reikės:
- Varškės 400 g
- Banano 1 vnt.
- Kiaušinių 2 vnt.
- Avižinių dribsnių 3 šaukštų
Gaminimas:
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite juos šluotele. Tada įmaišykite avižinius dribsnius. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Per tą laiką dribsniai turėtų išbrinkti. Tada sudėkite supjaustytą bananą. Sutrinkite jį šakute ir sumaišykite su dribsniais.
Į avižinę tešlą sudėkite varškę. Vėl viską išmaišykite iki vientisos masės. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ir supilkite tešlą.
Kepkite apkepą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-35 minutes. Tada leiskite šiek tiek atvėsti, kad varškės apkepas pjaustant nesubyrėtų.