Ant mūsų stalų sunku rasti produktą, kuris būtų populiaresnis už kopūstus. Kopūstai yra sveikas, skanus ir taip pat labai universalus produktas. Ilgą laiką negalėjau priversti savo vaikų valgyti šios daržovės, jie negalėjo pakęsti to kvapo. Tačiau visai neseniai kolegė pasidalino receptu, dėl kurio troškinti kopūstai mano namuose dabar yra mėgstamiausias vaikų patiekalas.
Pagal šį receptą kopūstai paruošiami itin paprastai, tačiau nuo stalo jie dingsta per kelias minutes. Tokį patiekalą vakarienei galite paruošti per labai trumpą laiką, ypač jei visus ingredientus pasiruošite iš anksto.
Ypatingai skanūs troškinti kopūstai
Jums reikės:
- 1 mažos kopūsto galvos (apie 1-1,2 kg)
- 3 vidutinių morkų
- 3 didelių svogūnų
- 3 šaukštų pomidorų pastos
- 3 šaukštų aliejaus
- 1,5 šaukšto cukraus
- 1 valgomojo šaukšto druskos
Gaminimas:
Pirmiausia svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje arba puode su storu dugnu. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Sutarkuokite morkas, tada suberkite jas į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite ir uždengę kepinkite dar 4 minutes.
Tuo metu supjaustykite kopūstus.
Dalį kopūstų suberkite į puodą, pasūdykite ir išmaišykite. Daržovė išskirs šiek tiek sulčių ir kopūstų tūris sumažės. Tada į keptuvę suberkite likusius kopūstus, vėl gerai išmaišykite ir uždenkite. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite dar 10 minučių.
Po to į keptuvę sudėkite pomidorų pastą ir vėl gerai išmaišykite.
Dabar į kopūstus įberkite cukraus. Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 5-7 minutes. Praėjus šiam laikui, jūsų troškinti kopūstai paruošti.
Troškinti kopūstai su grybais
Į šį receptą galite pridėti grybų, jei jūsų šeima juos mėgsta. Naudodami miško grybus, pirmiausia juos išvirkite. Pievagrybių virti nereikia.
Paimkite 300 g pievagrybių, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis ar kubeliais. Apkepkite grybus keptuvėje su keliais lašais augalinio aliejaus. Jums nereikia kepti, kol suminkštės, nes jie baigs kepti kartu su kopūstais.
Pagal skonį pasūdykite grybus, tada suberkite juos į atskirą lėkštę. Grybus prie kopūstų suberkite likus 5-7 minutes iki gaminimo pabaigos.
Į kopūstus galite pridėti įvairių ingredientų pagal savo skonį ir pagal tai, ką mėgsta jūsų šeima.
Skanaus!