Neseniai išmokau kulinarinio triuko, be kurio dabar niekada nekepu paukštienos! Atidžiai perskaitykite, bet verčiau iškart užsirašykite į savo receptų knygą: turite paimti duoną ir įdėti į šaldiklį per naktį, o ryte išimti iš šaldiklio ir sutarkuoti. Tada paimkite vištienos krūtinėlę ir atlikite kelis paprastus veiksmus, tada apkepkite ir ant jūsų stalo bus nepaprastai skanūs kepsneliai.
VIŠTIENOS KEPSNELIAI
Šiandien pasakysime, kaip paruošti vištienos kepsnelius tešloje.
Jums reikės:
- 600 g vištienos krūtinėlės
- 2-3 pomidorų
- 50 g sūrio
- 2 kiaušinių
- 2-3 skiltelių česnako
- 100 g miltų
- 1 šaldyto baltos duonos kepalo
- druskos, pipirų pagal skonį
- augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas:
Vištieną supjaustykite 0,5 cm storio gabalėliais. Mėsos plaktuku išmuškite kiekvieną gabalėlį, stengdamiesi mėsai suteikti kvadrato ar ovalo formą, tada pabarstykite druska ir pipirais.
Česnaką išspauskite, pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sūrį – gabalėliais. Kiekvieną vištienos gabalėlį apibarstykite smulkintu česnaku, uždėkite 2 skilteles pomidorų ir 4-5 nedidelius sūrio gabalėlius. Sulenkite mėsą per pusę, kad įdaras būtų viduje. Tą patį padarykite su likusiais vištienos gabalėliais.
Užšaldytą duoną sutarkuokite. Dėl to vištiena taps traškesnė! Miltus ir kiaušinius paruoškite atskiruose induose.
Pirmiausia apvoliokite mėsą miltuose, paskui kiaušinio plakinyje, o tada – tarkuotoje baltoje duonoje.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kepsnelius iki auksinės spalvos. Dėl šaldytos duonos, kepimo metu mėsa nesugeria daug aliejaus!
Vištienos kepsneliai yra paruošti. Skanaus!
Duonos apvalkalo dėka sūris neišbėga iš mėsos, o pomidorai išlieka sultingi. Patiekalas gaunasi aromatingas, švelnus ir labai skanus.