Puikus šokoladinis pyragas su puikiu ir skaniu varškės įdaru.
Tešlos maišyti nereikės, ji gausis labai traški, o varškės įdaras – gaivus.
Tobulas skonių derinys!
Jums reikės:
- formos, kurios skersmuo 22 cm
- 280 g paprastų miltų
- 180 g sviesto
- 60 g kakavos
- 80–100 g cukraus
- druskos pagal skonį
Įdarui:
- 350 g varškės
- 70–100 g cukraus
- 20 g vanilinio cukraus
- 3 kiaušinių
- 70 g grietinės
- 20–40 g kukurūzų krakmolo (jei įdaras per skystas, įberkite jo daugiau, o jei tirštas – nenaudokite)
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberkite varškę, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, grietinėlės, sudėkite kiaušinius ir kukurūzų krakmolą.
Plakite trintuvu iki vientisos masės.
Į atskirą dubenį supilkite miltus, suberkite kakavą ir persijokite.
Įpilkite cukraus, žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
Sviestą sutarkuokite su rupia tarka (kad geriau pavyktų tarkuoti, apvoliokite sviestą miltų ir kakavos mišinyje).
Į miltų mišinį įmaišykite sviestą ir tada padalinkite į tris dalis.
Pyrago formą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai sudėkite du trečdalius birios kakavinės tešlos ant dugno.
Tešlą prispauskite prie formos dugno ir sienelių.
Tada tolygiai paskleiskite varškės įdarą.
Užberkite vieną trečdalį birios tešlos ant viršaus ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Taip kepkite apie 40 minučių.
Leiskite visiškai atvėsti, supjaustykite ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: