Iš maltos mėsos galite paruošti įvairius patiekalus.
Išbandykite šį „YouTube“ kanalo receptą ir galėsite greitai pasigaminti skanius pietus ar vakarienę!
Jums reikės:
- 2 bulvių
- 1 morkos
- 100 ml grietinės troškinimui
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 50 ml vandens
- 300 g maltos mėsos
- ½ šaukštelio raudonėlio
- 1/2 šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių
- augalinio aliejaus
Papildomai garnyrui:
- 3 bulvių
- 1 svogūno
- 1/2 šaukštelio druskos
- augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
Bulves ir morkas nuskusite, sutarkuokite su rupia tarka ir sudėkite į dubenį.
Pabarstykite druska, sumaišykite ir per sietelį nupilkite sulčių perteklių.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su pomidorų pasta, įpilkite druskos, maltų juodųjų pipirų, vandens.
Kruopščiai išmaišykite šluotele.
Bulves su morkomis suberkite į didesnį dubenį kartu su malta mėsa ir išmaišykite.
Įberkite druskos, pagardinkite, įberdami raudonėlio, maltų raudonųjų paprikų miltelių ir gerai išmaišykite.
Iš mėsos suformuokite vidutinio dydžio kotletus.
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite kotletus iš kiekvienos pusės po maždaug 2-3 minutes.
Iškeptus kotletus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Sudėkite juos į keptuvę ir užpilkite padažu, kurį anksčiau paruošėte iš grietinės ir pomidorų pastos.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10-15 minučių.
Galiausiai apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Dabar galite gaminti garnyrą:
Garnyro paruošimui reikės nuvalyti bulves ir supjaustyti jas griežinėliais.
Svogūną taip pat turite nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais, kepkite karštame aliejuje, kol bulvės ir svogūnas pakankamai apskrus.
Vėliau nepamirškite pasūdyti.
Viskas baiga!
Galite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: