Jau pamiršau, kada paskutinį kartą valgiau įprastas keptas bulves. Tačiau kitokia forma kartais sau jas leidžiu. Jei vyrui ir vaikams kepu bulvinius blynus su sūriu, būtinai pasiimsiu gabalėlį ir sau. Juk turiu įsitikinti patiekalo skoniu. Tai tik pasiteisinimas, iš tiesų man labai patinka bulviniai blynai.
Pagrindinė šio recepto taisyklė – bulvių ir sviesto santykis turi būti 10:1. Jei įdarui nuspręsite naudoti įprastą sūrį, pabarstykite jo šiek tiek anksčiau, kad jis spėtų ištirpti. Taip pat galite pridėti keptų grybų, kumpio ir žolelių.
Jums reikės:
- Bulvių 350 g
- Sviesto 30 g
- Kreminio sūrio 100 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje.
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas į dubenį su sviestu. Įberkite druskos ir pipirų, tada gerai viską išmaišykite rankomis.
Iš anksto įkaitinkite sausą keptuvę, joje tolygiai paskirstykite bulves ir užpilkite išsiskyrusiomis sultimis. Lengvai suplokite paviršių silikonine mentele.
Bulvių blyną kepkite 1 minutę ant stiprios ugnies, tada sumažinkite iki silpnos ir kepkite dar 8 minutes.
Apverskite blyną, kad jis išlaikytų formą. Kai kita pusė apkeps, pusę blyno aptepkite kreminiu sūriu.
Švelniai sulenkite blyną per pusę, kad gautumėte kaip sumuštinį. Perkelkite į lėkštę ir patiekite.