Mano vyras dažnai užtrunka darbe, o jo darbo diena nėra reguliari. Todėl, norėdama įsitikinti, kad jis pavalgė, aš ryte nuolat įdedu užkandžių. Mano vyras visą laiką valgo sumuštinius, bet tai atsibosta. Taigi, lavašo suktinukai su troškintais kopūstais yra tikras išsigebėjimas.
Lavašo suktinukai gali būti labai skirtingi. Pavyzdžiui, savaitgaliais dažnai savo šeimą palepinu suktinukais su malta mėsa ir žolelėmis. Bet su kopūstais jie iškepa daug greičiau nei su mėsa. Todėl jie net tinka pusryčiams.
Jums reikės:
- Lavašo 2 vnt.
- Kopūstų 300 g
- Svogūnų 60 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Druskos 0,25 šaukštelio
- Pipirų mišinio žiupsnelio
- Cukraus žiupsnelio
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Kiaušinio baltymo 1 vnt.
Gaminimas:
Pirmiausia viską paruoškite įdarui. Supjaustykite kopūstus, pabarstykite druska ir pagniaužykite rankomis. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Kepkite kopūstus reguliariai maišydami, kol jie suminkštės.
Po 10 minučių į keptuvę suberkite smulkintą svogūną. Kepkite daržoves, retkarčiais pamaišydami dar 10 minučių. Galiausiai pagardinkite pipirais ir pabarstykite cukrumi.
Kietai virtą kiaušinį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite jį su kopūstais. Lavašą supjaustykite maždaug 10 cm pločio juostelėmis.
Ant kiekvienos juostelės uždėkite 1 šaukštą įdaro. Tada vyniokite lavašą taip, kad gautumėte trikampį.
Kraštą patepkite kiaušinio baltymu ir pritvirtinkite prie trikampio. Kepkite užkandį iš abiejų pusių karštame aliejuje, kol gražiai apkeps.