Pastaruoju metu žodį „glotnutis“ galima išgirsti labai dažnai. Apie šį gėrimą kalba visi – nuo televizijos laidų vedėjų iki kolegų darbe. Kas tai iš tikrųjų, kaip pasigaminti glotnutį ir kokia jo nauda?
Šiandien pateiktos 5 gudrybės padės jums paruošti skanų glotnutį. Beje, daugelis žmonių juos mėgsta net ne dėl naudos, o dėl sodraus skonio. Vitaminai ir desertas vienoje stiklinėje!
Kaip pasigaminti skanų glotnutį?
Prinokę vaisiai ir daržovės
Kokteiliams rinkitės kokybiškus ir prinokusius vaisius ir daržoves, bet ne pernokusius. Žodis „glotnutis“ kilęs iš žodžio glotnus, kuris verčiamas kaip „lygus, vienodas“. Gaiviam gėrimui kieti, žali vaisiai ir daržovės netiks.
Atšaldyti arba šaldyti maisto produktai
Norėdami gauti tirštesnę ir sodresnę tekstūrą, keletui valandų įdėkite vaisius ir uogas į šaldiklį. Prieš užšaldant bananus, citrusinius vaisius ir kivius reikia nulupti.
Nedėkite ledo
Daugelis yra įpratę į gėrimus įberti ledo, kai jie yra karšti. Bet geriau jo nedėti į kokteilį, kitaip vietoj tiršto kokteilio gausite skystą želė. Be to, šaldyti gėrimo komponentai vis tiek atvės. Kraštutiniu atveju, jei neturėjote laiko užšaldyti vaisių ir uogų, atvėsinkite paties gėrimo pagrindą. Apie tai kitoje pastraipoje!
Gėrimo pagrindas
Kokteilių pagrindui geriausia naudoti neriebų jogurtą, pieną ir vaisių sultis. Dietiniuose receptuose naudojamas vanduo. Tik nepilkite jo per daug. Geriausia įpilti pusę numatyto kiekio, viską išplakti mikseriu, o likusį skysti įpilti jau paruošus.
Jokio cukraus
Kodėl negalima dėti cukraus? Pirma, kokteiliai yra sveikas maisto produktas, antra, cukrus gali visiškai neištirpti.
Jei jūsų kokteiliui trūksta saldumo, įdėkite daugiau bananų, medaus, klevų sirupo, džiovintų vaisių ar vynuogių sulčių. Jei atvirkščiai, nemėgstate saldžiai, įpilkite šiek tiek citrinos arba laimo sulčių.
Dabar jūs žinote, kaip pasigaminti tobulą glotnutį namuose. Svarbiausia, nebijokite eksperimentuoti ir naudokite ne daugiau kaip 5 ingredientus!