Vasarą paprastai nesinori valgyti per daug sočiai ir riebiai. Karštis skatina rinktis daržoves, vaisius ir lengvesnius patiekalus. Tačiau didelių mėsos mėgėjų neįmanoma lengvai apgauti. Būtent jiems gali būti paruošiami vištienos kotletai su cukinijomis. Jie yra sultingi, lengvai virškinami skrandyje, o kepant išlaiko formą ir nesubyra.
Vištienos kotletai su cukinijomis
Jums reikės:
- 1 kg vištienos filė
- 2 mažų cukinijų
- 2-3 skiltelių česnako
- 1 kiaušinio
- kelių šakelių krapų ar petražolių
- druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia cukinijas reikia sutarkuoti, paskui pasūdyti. Tai labai vandeninga daržovė, todėl turėsime iš jos pašalinti skysčių perteklių. Cukinijas išmaišykite su druska, leiskite šiek tiek pastovėti.
Dabar vištienos filė sumalkite su mėsmale. Į maltą mėsą įberkite druskos, pipirų, prieskonių. Taip pat smulkiai supjaustykite žalumynus ir išspauskite česnaką, o tuomet suberkite į mėsą. Tada įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite. Faršą reikia gerai išminkyti rankomis.
Grįžkime prie cukinijų, jas gerai išspauskite rankomis. Būtina iš daržovių masės išspausti kuo daugiau skysčio. Tada kotletai gerai sulips ir nesubyrės.
Gerai sumaišykite cukiniją ir maltą mėsą. Jei pastebėjote, kad masė šiek tiek per drėgna, tuomet galite įberti 1 šaukštą miltų arba bulvių krakmolo.
Suformuokite kotletus ir įkaitinkite aliejų keptuvėje. Kai jis gerai įkais, kepkite kotletus 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Tada galite juos visus sudėti į keptuvę, užpilti trupučiu vandens ir troškinti dar 10 minučių.
Jei norite lengvesnių, ne tokių riebių kotletų, tiesiog sudėkite juos į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Tada jie gausis dar lengvesni ir švelnesni. Ir jokio aliejaus! Paruoškite grietinės padažą su žolelėmis ir česnaku, ir patiekite jį su kotletais.
Tikimės, kad jums patiks šie vištienos kotletai su cukinijomis.