Puikus receptas, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę su grybais ir česnaku, kreminiame grietinėlės padaže.
Puikūs pietūs tiek šventinei progai, tiek įprastai dienai! Paruošimas užtrunka vos kelias minutes, o su šia vaizdo įrašo pagalba galėsite tai padaryti lengvai ir greitai.
Jums reikės:
- Vištienos krūtinėlės – 300 g
- Grybų (pievagrybių) – 250 g
- Sviesto – 30 g
- Grietinėlės – 150 g (riebalų kiekis turi būti ne mažesnis kaip 30–33%)
- Vandens – 50 g
- Česnako – 1 skiltelės
- Petražolių
- Aliejaus
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite griežinėliais ir pagardinkite druska bei pipirais.
Paruoškite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir maždaug šaukštelį sviesto.
Sudėkite vištienos krūtinėlę ir ją apkepkite iš abiejų pusių.
Tada išimkite vištienos krūtinėlę ir į tą pačią keptuvę suberkite supjaustytus grybus ir pakepinkite.
Supilkite grietinėlę, įdėkite likusį sviestą ir galiausiai įpilkite vandens.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Leiskite užvirti ir vėl sudėkite vištienos krūtinėlę.
Palikite taip troškintis keletą minučių.
Pačioje pabaigoje suberkite supjaustytą česnaką, o kai padažas sutirštės, galėsite patiekti ant stalo!
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: