Klasikinė aviečių uogienė tikra palaima šaltuoju metų laiku. Ji yra saldi, aromatinga ir tinka prie visko. Galite gaminti karštą gėrimą ir kepti pyragą, valgyti su blynais ir tiesiog tepti ant duonos. Visada skanu!
Šiandien pasakysime, kaip pasigaminti neįprasto skonio delikatesą. Jums tiesiog reikia sumaišyti avietes ir bananus. Uogienės skonis pasirodys nuostabus – jis primins vaisinę gumą. Iš pradžių tai atrodo kaip avietės, o paskui atsiranda bananų poskonis. Tobulas derinys!
Aviečių uogienė
Avietės yra kaprizinga uoga. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad gaminti uogienę yra lengviau nei bet ką nors kita, tačiau tai netiesa. Uogų skonį lengvai sugadina netinkami ir nereikalingi ingredientai.
Skaniausia aviečių uogienė gaunasi su žolelėmis – mėtomis, citrinžole arba baziliku. Kad nepranyktų uogų aromatas, galite įdėti obuolių, kriaušių, mėlynių, bruknių, bananų. Avietės nedera su braškėmis ir serbentais. Šios uogos nuslopins net stipriausią aviečių skonį.
Bananų – aviečių uogienė turi ilgą galiojimo laiką. Galima ją gaminti net iš šaldytų uogų. Ir jos nauda padvigubėja. Bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunystės vitamino E ir, žinoma, serotonino – laimės hormono. Tokį skanėstą gaminti tiesiog būtina!
Jums reikės:
- 1 kg šviežių aviečių
- 250 g bananų
- 800 g cukraus
- 1 šaukštelio citrinos rūgšties arba vienos citrinos sulčių
Jei norite pasigaminti uogienės iš šaldytų aviečių, prieš gaminimą atšildykite jas kambario temperatūroje ir pašalinkite skysčio perteklių. Jei avietės prarado aromatą, gaminimo pabaigoje įpilkite vanilino ir 30 ml konjako (1 kg uogų).
Gaminimas:
Avietes sudėkite į puodą storu dugnu. Uogoms sutrinti naudokite bulvių trintuvą.
Bananus smulkiai supjaustykite ir suberkite į uogas.
Į uogų tyrę supilkite cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad nepridegtų.
Užvirkite uogienę ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Užvirus virkite dar 10–20 minučių, maišydami ir nugriebdami susidarančias putas. Jei norite tirštesnės uogienės, virkite 30–40 minučių arba į uogienę įpilkite pektino.
Nenukeldami nuo ugnies, supilkite uogienę į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Apverskite uogienę aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palikite, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.
Tikimės, kad jums ir jūsų artimiesiems patiks šis aviečių uogienės receptas. Skanaus!