Puikūs cukinijos ir maltos mėsos pietūs pagal „YouTube“ kanalą, vos keli ingredientai ir valgys visa šeima!
Cukinijos yra labai sultingos, o mėsos įdaras puikiai tinka. Būtinai išbandykite šį receptą!
Jums reikės:
- 3 mažesnių cukinijų arba 2 didelių
- 400 g maltos mėsos (galite naudoti kiaulienos ir jautienos mišinį)
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- Sūrio apibarstymui
- Druskos
- Prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga:
Cukinijas nuplaukite, nulupkite – jei turite šviežių jaunų cukinijų, nulupti jų nereikia.
Cukiniją supjaustykime juostelėmis, jų iki galo neperpjaudami – padarykite savotišką „akordeoną“.
Apibarstykite druska ir leiskite apie 15 minučių pastovėti – tada cukinijos išleis sultis.
Į maltą mėsą įdėkite smulkiai pjaustytų svogūnų ir krapų.
Į faršą taip pat įdėkite susmulkintą česnaką.
Užpildykite cukinijos griežinėlius paruoštu mėsos mišiniu.
Cukinijas sudėkite į kepimo skardą, išklotą folija.
Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Pabarstykite sūriu ir tada kepkite be folijos, kol sūris ištirps.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: