Kai pirmą kartą dienos šviesą išvydo legendinės, visų mėgstamos ir dievinamos bandelės su cinamonu, jų kūrėjai nesuko galvos dėl reklamų. Kepdami jie tiesiog atidarydavo visus kepyklos langus ir duris, kad bandelių nepaprastas aromatas pasklistų gatvėse. Būtent šios bandelės priverčia ir toliau žmones laukti eilėse! Ar jau spėjote pasimėgauti sensacingomis bandelėmis ir norite išbandyti kažką naujo? Lengvai pagaminamos namuose, bandelės su braškėmis jums tikrai patiks!
Braškių sezonas yra puiki proga gaminti mėgstamus patiekalus, pridedant saldžių uogų. Jos pagardins klasikinį rabarbarų pyragą, varškės apkepą ir net daržovių salotas su vištiena. Šios bandelės nėra išimtis. Bandelės gaunasi neįprastai purios, aromatingos ir keliančios apetitą.
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 600 g
- Pieno 150 ml
- Braškių tyrės 150 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Cukraus 150 g
- Mielių 7 g
- Sviesto 120 g
- Braškių 400 g
- Kukurūzų krakmolo 3 šaukštų
- Vandens 3 šaukštų
- Migdolų drožlių pagal skonį
- Kreminio sūrio 150 g
- Grietinėlės 150 g
- Cukraus pudros pagal skonį
Gaminimas:
Išplakite pieną ir braškių tyrę. Įpilkite mieles, cukrų ir įmuškite kiaušinius. Tada į masę supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Palaipsniui įpilkite miltų ir išminkykite tešlą. Perkelkite tešlą į indą, suteptą augaliniu aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandai pakilti.
Tuo tarpu braškes nuplaukite, pašalinkite kotelius ir uogas supjaustykite kubeliais.
Perkelkite uogas į puodą, įpilkite cukraus pagal skonį ir virkite, kol cukrus ištirps. Kukurūzų krakmolą ištirpinkite vandenyje, supilkite į braškes ir virkite, kol sutirštės. Įdarą atvėsinkite.
Tešlą iškočiokite į stačiakampį. Ant viršaus paskleiskite įdarą, šiek tiek palikdami vietos nuo kraštų, tada susukite į ritinį.
Užspauskite kraštus ir apverskite ritinį siūle žemyn. Supjaustykite jį į 12 dalių. Išdėliokite bandeles ant kepimo skardos ir pabarstykite migdolų drožlėmis, tada uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Galiausiai paruoškite glaistą. Norėdami tai padaryti, kreminį sūrį išplakite su cukraus pudra ir grietinėle. Mišiniu aptepkite paruoštas bandeles.