Net skaniausia sriuba gali nusibosti. Kad ir kaip mėgtumėme barščius, grybų ar kopūstų sriubas, kartais norisi meniu paįvairinti kažkuo nauju. Tokiais atvejais ruošiu trintą česnakų sriubą, kuri patinka visai šeimai.
Česnakų sriubos receptą sužinojau iš savo kaimynės, kuri atostogavo pas gimines Italijoje. Pasirodo, tokį paprastą patiekalą tiesiog dievina saulėtos šalies gyventojai. Beje, vietoj vištienos sultinio galite naudoti daržovių sultinį, viskas priklauso nuo jūsų skonio.
Jums reikės:
- Česnakų 60 g
- Svogūnų 150 g
- Porų 400 g
- Bulvių 350 g
- Vištienos sultinio 1,5 l
- Grietinėlės 125 ml
- Duonos 150 g
- Lydyto sviesto 4 šaukštų
- Petražolių 10 g
- Čiobrelių 0,5 šaukštelio
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Puode įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite smulkintus svogūnus ir porus. Išmaišykite ir kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Įpilkite 2 šaukštus lydyto sviesto, sudėkite susmulkintą česnaką ir troškinkite 10 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Suberkite nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves, čiobrelius, pipirus, druską, prieskonius ir supilkite sultinį. Išmaišykite ir užvirkite. Tada virkite dar 20 minučių ant silpnos ugnies.
Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą ir sudėkite kubeliais pjaustytą duoną. Kepkite 10 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Į sriubą supilkite 33% riebumo grietinėlę, išmaišykite ir užvirkite. Ingredientus sutrinkite rankiniu trintuvu.
Supilkite sriubą į dubenėlius, papuoškite smulkintomis petražolėmis ir skrebučiais.