Įmantrūs ir neįtikėtinai skanūs žinomų virtuvės šefų patiekalai niekada nepakeis paprastų ir greitų pusryčių. Kiaušinienė, košė ir skrebučiai yra rytinė klasika, su kuria visada malonu pradėti dieną.
Visi turi žinoti, kokie skanūs gali būti šviežiai kepti skrebučiai.
Jums reikės:
- Batono 12 riekių
- Varškės 250 g
- Pieno 100 ml
- Kiaušinių 2 vnt.
- Grietinės 2 šaukštų
- Česnako 2 skiltelių
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
- Kajeno pipirų 0,25 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Varškę sutrinkite su smulkintu česnaku ir pipirais. Jei norite, įberkite žiupsnelį druskos ir viską išmaišykite.
Į varškę įpilkite grietinės (arba kelis šaukštus pieno ar kefyro) ir išmaišykite. Varškė turi lengvai teptis ant duonos.
Varškės mišinį užtepkite ant 6 riekelių batono ir uždenkite likusiomis riekėmis. Gausis savotiški sumuštiniai, kuriuos pirmiausia reikia išmirkyti piene, paskui kiaušinio plakinyje.
Kai tik apvoliosite būsimus skrebučius kiaušinio plakinyje, sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.