Mes su vyru esame pamišę dėl bulvių. Vakar vakarienei su kotletais bandžiau patiekti ne bulves, o ryžių košę. Bet ji taip ir liko nesuvalgyta, o vyras buvo alkanas. Kaip suprantate, bulves mes valgome dažnai. Tačiau kaip jas valgyti ir nesustorėti?
Tarp žmonių yra stereotipas, kad bulvių patiekalai yra labai kaloringi. Pavyzdžiui, jei laikotės dietos, geriau atsisakyti šio produkto. Ar verta bijoti bulvių patiekalų ir kaip gaminti mėgstamą maistą, kad nuo bulvių nepriaugtumėte svorio? Apie tai pakalbėsime netrukus.
Ar galima valgyti bulves, laikantis dietos?
Tiesą sakant, bulvės yra vitaminų ir mineralų šaltinis. Ar žinojote, kad jose yra daugiau vitamino C nei svogūnuose, juoduosiuose serbentuose ir vynuogėse? Bulvės taip pat yra prisotintos B1 vitaminų, geležies, natrio, magnio, fosforo, jodo, cinko ir kitų mineralų.
Visa tai daro bulves ne priešu, o geriausiu organizmo draugu. Iš tiesų 100 g virtų ar keptų bulvių yra tik 90 kcal. Įsivaizduokite, net mažiau nei bananuose ar jogurte. Dėl didelio angliavandenių kiekio bulvės yra pagrindinis energijos šaltinis.
Kaip nestorėti nuo bulvių?
Atsižvelgiant į tai, kad storėjame ne nuo pačių bulvių, o nuo padažo ar aliejaus, kuriame jos buvo keptos, išvadas galite pasidaryti patys. Turite pakeisti bulvių gaminimo būdą.
Vokietijoje virtos ir keptos bulvės yra populiarios kaip garnyras ar net kaip salotų dalis. Tuo pačiu metu šaltos bulvės naudojamos dažniau nei karštos. Ir viskas todėl, kad bulvėse esantis krakmolas atvėsęs virsta ląsteliena. Dėl šios priežasties tokiose bulvėse yra mažiau kalorijų.
Kaip matote, valgant bulves storėjate tik tada, kai jas kepate aliejuje. Kaip dažnai šis produktas yra jūsų šeimos meniu? Kokiu būdu paruoštos bulvės jums patinka labiausiai?