Nuostabus bananų tortas pagal „YouTube“ kanalo receptą, kuris tapo tikru hitu.
Paruošimas yra gana paprastas, o tortas ne tik atrodo prabangiai, bet ir yra labai skanus!
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 90 g cukraus
- 40 ml saulėgrąžų aliejaus
- 40 ml pieno
- žiupsnelio druskos
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 120 g paprastų miltų
- 1/2 puodelio pieno
Pirmajam kremui:
- 500 ml pieno
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 1 pakelio vanilinio pudingo (70 g)
Antram kremui:
- 250 ml apelsinų sulčių
- 60 g karamelės pudingo
- 2 arba 3 bananų + citrinos sulčių
Papuošimui:
- apelsinų griežinėlių
- aviečių
- mėtų lapelių
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų.
Plakant į masę įpilkite aliejaus, pieno ir tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
24 cm skersmens kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į ją tešlą.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Dabar paruoškite pirmąjį kremą.
Supilkite pieną į puodą, įberkite persijotą kukurūzų krakmolą, maišelį vanilinio pudingo, gerai išmaišykite ir išvirkite grietinėlės tirštumo kremą.
Leiskite 10 minučių atvėsti.
Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės, patikrinkite mediniu pagaliuku, suvilgykite pienu, užpilkite paruoštą kremą. Uždenkite maistine plėvele.
Atėjo laikas paruošti antrą kremą.
Supilkite apelsinų sultis į puodą, įpilkite karamelės pudingo ir virkite, kol kremas sutirštės.
Supjaustykite bananus griežinėliais ir užpilkite citrinos sultimis.
Tada juos sudėliokite ant pirmojo kremo sluoksnio.
Bananus užpilkite paruoštu apelsininiu kremu, tolygiai paskirstykite, uždenkite maistine plėvele ir 2-3 valandas laikykite šaldytuve.
Tortui sustingus, su peiliu, per visą perimetrą atskirkite jį nuo formos, atsargiai nuimkite formą, tortą papuoškite, supjaustykite ir patiekite.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: