Subtilūs varškės sausainiai yra nuostabus delikatesas, kuris neliks nepastebėtas. Žiemą ir šaltą rudenį šie naminiai sausainiai puikiai tinka prie arbatos. O karštu oru sausainiai puikiai tiks prie gaivaus gėrimo. Tuo pačiu jiems reikia labai mažai cukraus. O šeimininkės, kurios šiuo klausimu yra ypač išrankios, gali visiškai atsisakyti cukraus.
Štai kodėl šiandien pasidalinsime paprastu sausainių receptu. Reikalingi tik paprasčiausi ingredientai, o rezultatas jus maloniai nustebins ne tik išvaizda, bet ir nuostabiu skoniu.
SUBTILŪS VARŠKĖS SAUSAINIAI
Jums reikės:
- 250 g varškės
- 200 g miltų
- 80 g sviesto
- 2 šaukštų cukraus (nebūtina)
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek cinamono (nebūtina)
Gaminimas:
Į atskirą indą sudėkite kambario temperatūros sviestą, cukrų, druską ir varškę. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tada pradėkite dalimis juos įmaišyti į varškės masę. Užminkykite minkštą ir vienalytę tešlą. Tada suvyniokite tešlą į maišelį ir padėkite 15 minučių į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą perpjaukite per pusę. Kiekvieną pusę iškočiokite iki 2–3 mm storio.
Supjaustykite tešlą voleliu arba picos peiliu. Pirmiausia nupjaukite tešlos kraštus, kad būtų didelis stačiakampis. Tada supjaustykite tešlą lygiomis juostelėmis.
Kiekvieną tešlos juostelę apibarstykite cinamonu ir cukrumi, tada susukite į ritinėlius. Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Lieka pabarstyti sausainius cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!
Subtilūs varškės sausainiai gaunasi labai skanūs ir aromatingi, o gaminimui nereikia skirti daug laiko. Todėl tokį receptą turėtų išbandyti kiekviena šeimininkė, mėgstanti paprastus, bet labai sėkmingus desertus.