Pagal šį receptą paruoštus agurkus galima laikyti ne tik rūsyje, bet ir sandėliuke. Tai vienas geriausių receptų!
Sudėtis
- agurkai
- serbentų, krienų, vyšnių lapai
- krapai
- česnakai
- aštrusis pipiras
- lauro lapeliai
- pipirų grūdeliai
Marinatui
- 1 l vandens
- 50 g druskos
Gaminimo procesas
Agurkus nuplaukite ir kelias valandas palaikykite užpiltus šaltu vandeniu, kad jie būtų stiprūs ir traškūs.
Į stiklainius suberkite visas žoleles ir prieskonius, pagal skonį česnakus, šviežių aitriųjų pipirų gabalėlius. Nereikia dėti daug česnako, jis agurkus suminkština, todėl jie nebebus traškūs.
Druską ištirpinkite šaltame vandenyje. Paruoškite marinatą pagal stiklainių skaičių. Supilkite marinatą į stiklainius ir uždenkite dangteliais.
Uždarykite dangtelius ir palikite 2–3 dienas raugti. Jei laikysite šiltoje patalpoje, pakaks 2 dienų. Marinatą nupilkite į puodą ir užvirkite. Virkite 3 minutes ir supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius ir palikite atvėsti aukštyn kojomis. Nuneškite padėti į spintą arba į rūsį.