Blynai su varške ir kefyru yra puikus pasirinkimas maistingiems pusryčiams. Jie suteiks jėgų ir energijos pirmai dienos pusei.
Blynai gaunasi švelnūs ir purūs, kaip spurgos. Jei nemėgstate labai saldžių patiekalų, galite cukraus dėti mažiau arba pakeisti jį razinomis ir džiovintų abrikosų gabalėliais.
Purūs blynai su varške ir kefyru
Jums reikės:
- 100 ml kefyro
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 180 g varškės
- 1 šaukštelio sodos
- 150 g miltų
- augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Plakite viską porą minučių.
Įpilkite kefyro, sodos ir sudėkite varškę. Maišykite mišinį iki vientisos masės.
Suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite mentele.
Tešlą palikite pastovėti apie10 minučių. Praėjus šiam laikui supilkite tešlą į konditerinį maišelį.
Į įkaitintą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir iš kepimo maišelio išspauskite po maždaug šaukštą tešlos.
Kepkite blynus ant silpnos ugnies, pirmąją pusę kepkite uždengę dangčiu. Kai apversite, dangčio nebereikės. Paruoštus blynus perkelkite į lėkštę.
Viskas, blynai su varške ir kefyru yra paruošti. Skanaus!