Varškės desertai visuomet būna pasakiško skonio. Kviečiame išbandyti šį skanėstą, kuriame varškė susimaišo su šokoladu ir pasakišku skoniu sužavi kiekvieną.
Ingredientai:
- miltai – 200 g;
- cukrus – 50 g;
- druska – žiupsnelis;
- kiaušinio tryniai – 2 vnt.;
- vanilinas – žiupsnelis;
- sviestas – 110 g.
Įdarui:
- varškė – 550 g;
- baltymai – 2 vnt.;
- cukrus – 100 g;
- grietinė – 50 g;
- krakmolas – 10 g;
- šokoladas – 100 g.
Gaminimas:
Sumaišykite miltus, cukrų, vaniliną, druską, minkštą sviestą ir trynius. Užminkykite nelipnią tešlą.
Padalinkite tešlą į 2 dalis, kiekvieną dalį įdėkite į maišelį ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tuomet gaminkite įdarą: varškę plakikliu išplakite su cukrumi, grietine, baltymais ir krakmolu. Supilkite ištirpintą šokoladą ir išmaišykite.
Vieną tešlos dalį įdėkite į apvalią kepimo formą, tada tolygiai paskirstykite įdarą ir užtarkuokite antrąją tešlos dalį. Kepkite valandą 170 laipsnių temperatūroje.
Vaizdo įrašas: