Nedaugelis žmonių rytais nori lepinti artimuosius gastronominiais malonumais. Galbūt tik įsimylėjusi panelė, įkvėpta nuostabaus jausmo, ar tikra kulinarijos gerbėja. Bet kai kalbama apie daugiavaikę motiną ar ištikimą sutuoktinę, kuri penkias dienas per savaitę dirba nuo 8 iki 18, situacija yra visiškai kitokia. Būtent tokioms užimtoms šeimininkėms mes šiandien paruošėme nuostabų greitų ir skanių pusryčių receptą. Jei tiksliau, mes jums pasakysime apie tai, kaip verdama sovietinė košė.
Papasakosime ne tik apie tai, kaip teisingai išvirti košę, bet ir pasidalinsime patarimais, kaip patiekti šį patiekalą, kad kiekvienas mūsų skaitytojas galėtų palepinti šeimą skaniais ir sočiais pusryčiais.
SOVIETINĖ PIENO KOŠĖ
Jums reikės:
- 250 g miltų
- 1 kiaušinio
- 700 ml pieno
- cukraus pagal skonį
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia supilkite pieną į nedidelį puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Tada į gilų dubenį supilkite miltus ir įberkite šiek tiek druskos.
Tada atskirame dubenyje išplakite kiaušinį ir supilkite kiaušinio mišinį į dubenį su miltais.
Šakute išmaišykite miltus ir kiaušinius, kol gausite didelius tešlos gabalėlius. Po to šakutę atidėkite į šalį ir sutrinkite tešlą rankomis, kad gautumėte kiaušinių-miltų dribsnius.
Tada paimkite kitą dubenį ir jame dar labiau susmulkinkite miltų dribsnius.
Kol dribsniai bus paruošti, pienas jau turėtų virti. Kai tik tai atsitiks, įberkite druskos ir cukraus pagal skonį ir gerai išmaišykite.
Tada į karštą pieną suberkite miltų dribsnius ir vėl viską gerai išmaišykite.
Košę virkite ant silpnos ugnies 3 minutes ir, kai tik ji pakankamai sutirštės, nukelkite puodą nuo kaitros.
Paruoštą pieno košę galima paskaninti gabalėliu sviesto, uogiene ar vaisių sirupu. Su tokiais priedais patiekalas gaunasi nepaprastai skanus! Tokie nuostabūs pusryčiai ypač patiks mažiausiems šeimos nariams. Skanaus!