Baklažanai idealiai tinka kepti, konservuoti ir gaminti padažus. Ši daržovė yra labai naudinga, joje yra optimalus kalcio, kalio, fosforo, geležies kiekis, taip pat yra mūsų organizmui reikalingo karotino ir didelis kiekis vitaminų B. Tinkamai paruošti baklažanai gali tapti puikiu dietiniu produktu.
Neapdorotuose baklažanuose yra tik 24 kalorijos 100 g. Tačiau kepdami jie sugeria aliejų ir jų kalorijų kiekis padidėja iki 107, o su pridėtais česnakais ir pomidorais – iki 132 kalorijų. Kaip paruošti baklažanus su kuo mažiau aliejaus? Yra išeitis, ir mes ja pasidalinsime.
SVEIKAI KEPTI BAKLAŽANAI
Kaip išvengti riebalų pertekliaus?
1. Prieš kepdami, sudėkite baklažanų griežinėlius į mikrobangų krosnelę. Šildykite juos maksimalia galia 5-7 minutes, kol baklažanai bus pusiau paruošti. Baklažanai turi suminkštėti ir išskirti sultis. Dabar galite juos kepti keptuvėje. Sultyse išmirkę baklažanai vargu ar sugers aliejų ir daug greičiau apkeps.
2. Supjaustytus baklažanus užmerkite pasūdytame vandenyje. Tada išpilkite vandenį, lengvai nusausinkite ir galėsite sudėti juos į keptuvę. Dabar jums reikės labai mažai aliejaus kepant. Paprasta ir patogu!
3. Supjaustykite baklažanus, apibarstykite druską, palikite 20-30 minučių. Kai sultys išsiskirs iš baklažanų, juos nusausinkite ir sumaišyti su aliejumi. Pilkite 4 šaukštus aliejaus 1 kg baklažanų, galite juos maišyti rankomis, kad aliejus pasiskirstytų tolygiai. Dabar galite kepti visiškai sausoje keptuvėje.
4. Norėdami sukurti nedidelį barjerą tarp riebalų ir baklažanų, galite juos apvolioti sūdytuose miltuose.
Šiame straipsnyje mes aprašėme, kaip tinkamai kepti baklažanus. Dabar galite jais vaišintis, nerizikuodami priaugti papildomų kilogramų. Baklažanai puikiai dera su kitomis daržovėmis – pomidorais, paprikomis, cukinijomis. Baklažanai puikiai papildo mėsos patiekalus ir netgi pakeičia mėsą tiems, kurie nusprendžia pereiti prie vegetariškos mitybos. Skanaus!