Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Pyragas su uogomis ir morengu. Neįsivaizduosite šventės be jo!

Šis pyragas su morengu yra ypatingesnis už daugelį kitų pyragų! Tuo pačiu šis ypatingas pyragas paruošiamas greitai ir lengvai. Jo tešla yra nuostabiai minkšta ir puri, o juodųjų serbentų uogienė suteikia rūgštumo ir uogų aromato. Jau nekalbant apie morengus, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip pagaminti šį skanų pyragą su serbentų uogiene ir morengais!

Pyragas

Morenginis pyragas

Tešlai reikės:

  • 4 trynių
  • 180 g sviesto
  • 400 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 4 šaukštų grietinės
  • 10 g kepimo miltelių

Įdarui reikės:

  • 400 g juodųjų serbentų uogienės
  • 4 kiaušinio baltymų
  • 200 g cukraus
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Norėdami paruošti tešlą, į trynius įpilkite cukraus, vanilinio cukraus ir šiek tiek minkšto sviesto. Viską gerai išplakite mikseriu, tada supilkite grietinę ir vėl plakite mikseriu.

Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite silikonine mentele ir tada rankomis toliau minkykite tešlą. Turėtumėte gauti minkštą tešlą, lengvai suspaudžiamą į gumulą.

Pyragas

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, tada švelniai ir tolygiai paskirstykite tešlą ant kepimo skardos. Suformuokite tešlos kraštus. Tešlą su skarda įdėkite į šaldiklį 20 minučių.

Norėdami paruošti morengą, išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, tada per tris kartus suberkite cukrų, visą laiką plakdami maišytuvu. Sudėkite paruoštas standžias putas į konditerinį maišelį.

Pyragas

Ant tešlos paskirstykite uogienę visame paviršiuje. Ant uogienės su konditeriniu maišeliu išspauskite baltymų masę.

Kepkite pyragą iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Stebėkite morengą, kad jis nesudegtų.

Pyragas

Viskas, pyragas su morengais ir serbentų uogiene yra paruoštas. Skanaus!

Norėdami išsamiau susipažinti su šiuo receptu, žiūrėkite vaizdo įrašą, kuriame pamatysite visą darbų eigą.

Šis pyragas atrodo tiesiog nuostabiai. Minkšta tešla ir aromatinga uogienė kartu su morengų kepurėlėmis, kurios ne tik puošia, bet ir papildo skonį.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---