Naminis varškės sūris su braškėmis iš močiutės sodo yra mielas prisiminimas iš vaikystės ir tikras vasaros simbolis. Atrodytų, kas gali būti geriau? Tačiau šiandien aprašytas desertas yra nuostabus, nes iš tų pačių produktų visada galite sukurti ką nors dar skanesnio.
Braškinis nekeptas desertas jau yra išbandytas, tačiau kiekvieną kartą šeimos nariai nepaliauja aikčioti dėl nuostabaus skonio.
VARŠKĖS DESERTAS SU BRAŠKĖMIS
Jums reikės:
- 350 g braškių
- 250 g sausainių
- 80 g sviesto
- 20 g želatinos
- 15 g vanilinio cukraus
- 700 g varškės
- 150 g cukraus pudros
- 150 g grietinėlės
Kremui reikės:
- 100 g grietinėlės
- 50 g šokolado
Gaminimas:
Susmulkinkite sausainius trintuvu arba kočėlu. Turėtumėte gauti vienalytę birią masę be didelių gabalėlių.
Ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje.
Į sausainius įpilkite skysto sviesto ir išmaišykite viską iki vientisos masės.
Išklokite pasirinktą formą kepimo popieriumi ir išdėliokite sausainių sluoksnį. Prispauskite viską stiklinės dugnu. Kol ruošite įdarą, sausainius padėkite į šaldytuvą.
Varškę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir grietinėlę išplakite maišytuvu.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite vandens vonelėje, kol ji visiškai ištirps, tada sumaišykite su varškės mase.
Pusę varškės masės supilkite į formą ant sausainių, tada išdėliokite braškes ir užpilkite kitą varškės masės sluoksnį. Palikite formą 3 valandoms šaldytuve.
Pasigaminkite šokoladinį kremą. Norėdami tai padaryti, vandens vonelėje pašildykite grietinėlę ir šokoladą, sumaišykite viską iki vientisos masės.
Ant deserto viršaus užpilkite šokoladinį kremą. Jei norite, papuoškite šokolado drožlėmis, kokoso ar braškių gabalėliais.
Jūsų šeima ar svečiai neliks abejingi tokiam skanėstui. Šis desertas yra meilė iš pirmo žvilgsnio. Paruoškite ir mėgaukitės. Skanaus!