Agurkų grožis slypi ir tame, kad juos galima ruošti labai įvairiai. Panašu, kad bet kuri šeimininkė žino, kaip konservuoti agurkus acte, kaip padaryti traškius ar kaip rauginti statinėje. Bet tada jos atranda dar vieną nuostabų receptą, gamina ir nustemba dėl rezultato.
Švelniai rauginti agurkai šiandien yra populiariausi. Įdomu tai, kad olandai dažnai taip gamina agurkus, tačiau tokį receptą rasti nėra lengva. O jei pasitaiko, tuomet pavadinimas būna labai neaiškus ir atspėti sudėti yra neįmanoma.
Švelniai rauginti agurkai
Jums reikės:
- 500 g agurkų
- 500 ml alaus (geriausia naudoti gyvą)
- 3 šaukštų acto
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 3 česnako skiltelių
- lauro lapų
- 1 šaukštelio sausų garstyčių
- šiek tiek šviežių krapų
Gaminimas:
Pirmiausia supjaustykite agurkus išilgai.
Į litro talpos indo dugną sudėkite lauro lapus, šiek tiek sausų garstyčių ir česnako skilteles, prieš tai perpjaukite jas per pusę.
Į stiklainį taip pat galite įdėti šviežių krapų ir net nedidelį čili pipirą (jei turite).
Dabar sudėkite supjaustytas agurkų skilteles į stiklainį. Atidarykite alaus butelį ir supilkite jį į atskirą indą. Pridėkite druskos ir cukraus, taip pat acto (jei norite, galite apsieiti ir be jo). Užvirkite, tada supilkite ant agurkų ir sandariai uždarykite stiklainį. Padaryta!
Per dieną ar dvi agurkai bus paruošti naudoti. Ir jų nuostabus skonis nustebins bet kurį žinovą. Be to, juos galite ne tik valgyti, bet ir gerti skystį, o tai bus ypač naudinga, jei vakar buvo linksmas vakarėlis. Ne veltui kai kurie žmonės taip meiliai šiuos agurkus vadina „pagirių agurkais“.
Tačiau net ir tiems, kurie retai mėgaujasi stipriaisiais gėrimais, šie agurkai patiks. O jei jau atsibodo agurkai paprastame sūryme, tai kodėl gi nepabandžius rasti įdomesnį receptą?