Praėjusią vasarą gavau tikrai auksinio pyrago receptą, kuriuo mamos draugė pasidalijo su manimi. Kaip dabar prisimenu, einu į savo tėvų namus ir girdžiu mamos draugės balsą: „Sūnus pasiėmė gabalėlį šio pyrago į darbą ir visi klausinėjo, koks jo receptas. Vis dėlto tai ne pyragas, o stebuklas. Išbandyk ir tu! ”
Ir aš girdžiu entuziastingus mamos šūksnius: „ Užrašyk: 1 stiklinė kefyro, 50 gramų sviesto, miltų… “ Na, dabar aš taip pat su malonumu gaminu šį pyragą. Nepretenzinga sudėtis ir lengvas paruošimas sukuria tobulo skonio desertą!
BRAŠKIŲ PYRAGAS
Šiandien pasakysime, kaip pasigaminti braškių pyragą su kefyru. Jo skonis toks nepaprastas, kad patiks net išrankiausiems.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 170 g cukraus
- 1 valgomojo šaukšto kefyro
- 50 g sviesto
- 1,5 stiklinės miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 300 g braškių
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Leiskite jam atvėsti.
Patogiame inde nedideliu greičiu išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, kol jų tūris padidės. Supilkite cukrų ir toliau plakite 5 minutes, kol susidarys puri lengva masė.
Supilkite kefyrą ir sviestą, dar šiek tiek pamaišykite šluotele ar maišytuvu mažu greičiu. Persijokite miltus, įberkite kepimo miltelių.
Maišykite viską, kol gausite lygią ir vienalytę tešlą. Pagal konsistenciją ji turėtų būti panaši į grietinę.
Kepimo indą sutepkite sviestu. Ant formos dugno išdėliokite nuplautas braškes, kurioms pašalinti koteliai.
Užpilkite tešlą ant braškių, kad ji tolygiai padengtų uogas. Pašaukite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 60 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Pyragą visiškai atvėsinkite, ir tik tada išimkite jį iš formos ir patiekite. Viskas, braškių pyragas yra paruoštas. Skanaus!
Kvapnus naminis pyragas su braškėmis ir kefyru nepaliks abejingų. Skanus, subtilus, lengvas, aromatingas… Ir kaip lengvai paruošiamas!