Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Prancūziškas uogų pyragas. Gaivus, vasariškas desertas

Vasara yra sultingiausias metų laikas visomis šio žodžio prasmėmis. Galite mėgautis įvairiais vaisiais ir uogomis, pamiršdami kenksmingus pyragus. Tačiau kartais labai norisi pasilepinti kitokiu desertu. Todėl lengvas, prancūziškas pyragas su uogomis yra puikus pasirinkimas.

pyragas

UOGŲ DESERTAS

Skanėstas, kurį siūlome paruošti, vadinamas klafutis. Tai prancūziškas vaisių pyragas, tradiciškai ruošiamas iš vyšnių. Uogas suberkite į kepimo indą ir užpilkite tešla. Gaunasi kažkas tarp apkepo ir pyrago. Klafutis gali būti gaminamas iš įvairių vaisių ir uogų.

Pyragas su vyšniomis

Nors tradicinėje versijoje yra vyšnios su kauliukais, mes taip griežtai nesilaikysime recepto ir imsime uogas be kauliukų. Tiks ir šviežios, ir šaldytos.

pyragas

Jums reikės:

  • 500 g vyšnių
  • 4 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 130 g miltų
  • 300 ml pieno
  • 20 g sviesto
  • 2 šaukštų cukraus

Gaminimas:

Išimkite kauliukus iš vyšnių. Jei uogos užšaldytos, prieš tai jas atitirpinkite.

Įmuškite kiaušinius į didelį gilų dubenį, įpilkite cukraus ir išplakite. Mažomis porcijomis suberkite miltus ir toliau plakite plakikliu. Įpilkite pieno.

Kepimo indą sutepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Sudėkite vyšnias į formą ir vėl pabarstykite cukrumi.

Uogas užpilkite paruošta tešla.

Pašaukite kepimo formą į orkaitę, įkaitintą iki 210°C temperatūros ir kepkite apie 40 minučių.

Prieš patiekiant, atvėsinkite. Taip pat galite pabarstyti cukraus pudra.

Prancūziškas pyragas su braškėmis

Braškių sezonas įsibėgėjęs, todėl ši deserto versija yra labai aktuali.

pyragas

Jums reikės:

  • 600 g braškių
  • 3 kiaušinių
  • 130 g miltų
  • 330 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 90 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus

Gaminimas:

Braškes nuplaukite, pašalinkite kotelius ir perpjaukite pusiau.

Kiaušinius, miltus ir 45 g cukraus išplakite.

Į pieną įpilkite dar 45 g cukraus, taip pat įberkite vanilinio cukraus. Viską išmaišykite. Pieną supilkite į puodą ir pastatę ant viryklės kaitinkite, užvirti nereikia.

Karštą pieną pamažu supilkite į kiaušinių-miltų mišinį, nuolat maišykite. Turėtumėte gauti vienalytę tešlą, panašią į blynų.

Į tešlą supilkite 50 g ištirpinto sviesto. Suberkite smulkintas braškes į riebalais išteptą formą ir supilkite tešlą ant uogų.

Kepkite 180°C temperatūroje 45 minutes. Prieš patiekiant desertą, visiškai atvėsinkite.

Lengvas pyragas su mėlynėmis

 

pyragas

Kitas pyrago variantas su uogomis. Vėlgi, galite rinktis tiek šviežias, tiek šaldytas uogas.

Jums reikės:

  • 1,5 stiklinės mėlynių
  • 3 kiaušinių
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 7 šaukštų miltų
  • 200 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas:

Įmuškite 3 kiaušinius į dubenį. Įpilkite stiklinę cukraus ir plakite maišytuvu 3 minutes. Mišinio tūris turėtų padvigubėti.

Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Įpilkite lydyto sviesto. Miltus persijokite ir supilkite į mišinį. Įpilkite šaukštelį kepimo miltelių. Maišykite tešlą iki vientisos masės.

Kepimo indo dugną apibarstykite cukrumi. Supilkite mėlynes.

Užpilkite uogas tešla ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.

Prieš patiekdami, pyragą atvėsinkite.

Pyragas taip pat gali būti ruošiamas su kitais įdarais. Pavyzdžiui, su persikais, abrikosais, obuoliais, kriaušėmis, serbentais ir pan.

pyragas

Verta paminėti, kad šio pyrago tešla gali pasirodyti šiek tiek guminė – tai normalu, taip ir turėtų būti. Kadangi klafutis nėra labai saldus, jis puikiai tinka kaip pusryčiai ar užkandis prie arbatos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

LIDL: granatams – 50%, RIMI: majonezui – 51%. MAXIMA, IKI, THOMAS PHILIPPS ir kt. 48 savaitės (2024.11.25–12.01) rekomenduojamos nuolaidos

Šią savaitę kainų analitikė Irena peržiūrėjo nuolaidos.lt svetainėje pateiktus akcijų leidinius ir atrinko geriausius pasiūlymus, kuriuos verta išnaudoti! Šios savaitės nuolaidos apima šviežius vaisius,...

Nedėkite šių žaisliukų ant kalėdinės eglutės: jie jau pasenę ir nepatiks Gyvatei

Iki žiemos švenčių liko visai nedaug laiko! Todėl jau dabar verta galvoti, kaip papuošti kalėdinę eglutę. Specialistai teigia, kad, kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje,...
---