Tik nedaugelis žmonių supranta, kad zefyrai nėra sudėtingas desertas, ir juos pagaminti gali bet kas. Naminiai zefyrai su želatina paruošiami per pusvalandį, be vaisių tyrės ir ilgų kietėjimo procesų. Viskas pavyksta greitai ir lengvai, o zefyrų skonis yra daug geresnis, nei esančių parduotuvėse!
Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip pagaminti švelnius ir purius naminius vanilinius zefyrus su želatina!
NAMINIAI ZEFYRAI SU ŽELATINA
Jums reikės:
- 220 g cukraus
- 280 ml vandens
- 20 g citrinos sulčių
- 10 g želatinos
- augalinio aliejaus
Gaminimas:
Praskieskite želatiną su 60 mililitrų vandens. Maišykite želatiną, kol ji ištirps, ir palikite išbrinkti. Tuo metu paruoškite formą, šiek tiek sudrėkinkite ją vandeniu. Uždenkite maistine plėvele ir sutepkite augaliniu aliejumi.
Supilkite cukrų į puodą storu dugnu, įpilkite 220 mililitrų vandens ir citrinos sulčių. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir kartais maišydami virkite, kol cukrus visiškai ištirps.
Išbrinkusią želatiną perkelkite į vandens vonią ir nuolat maišydami virkite 3 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Plona srovele supilkite sirupą į želatiną ir plakite mišinį su elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu.
Tada padidinkite greitį iki didžiausio ir plakite, kol gausis tanki puri masė.
Šiek tiek atvėsinę masę, sudėkite ją į konditerinį maišelį ir suformuokite zefyrus. Atkreipkite dėmesį, kad geriau pasiimti konditerinį maišelį, kurio dydis yra didelis – 45-50 cm, kad jame tilptų visa masė ir jums būtų patogu dirbti šį darbą.
Palikite zefyrus sustingti mažiausiai 2 valandoms, bet geriau dar ilgiau. Nakčiai zefyrai gali būti sudedami į šaldytuvą. Sustingusius zefyrus švelniai nuimkite nuo maistinės plėvelės ir pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Paruoštą skanėstą patartina laikyti popierinėje dėžutėje kambario temperatūroje ne ilgiau kaip savaitę. Norėdami suteikti zefyrams skirtingų spalvų, galite į masę įlašinti kelis lašus maistinių dažų ir plakti, kol išgausite norimą spalvą.
Naminiai zefyrai su želatina nėra tokie standūs, kaip įprasti zefyrai. Tačiau jie paruošiami daug kartų lengviau.