Puikus abrikosų pyragas su varške, kuriuo pasidalino ponia Andrea. Jis yra paprastas ir, vis dėlto, labai skanus. Ir jūs galite jį išbandyti!
Jei neturite abrikosų, galite jį gardinti kitais sezoniniais vaisiais pagal savo skonį.
Jums reikės:
Tešlai:
- 400 g rūpaus malimo miltų
- 120 g cukraus
- 4 vnt. kiaušinių trynių
- 120 g sviesto
- 240 ml pieno
- 1 pakelio kepimo miltelių
Viduriniam įdarui:
- 1 kg vaisių
- 250 g varškės
- Vanilinio cukraus
Ant viršaus užtepimui:
- 4 kiaušinių baltymų
- 100 g cukraus
Gaminimo eiga:
Dubenyje trynius išplakite iki putų konsistencijos, sumaišykite cukrų su minkštu sviestu, įpilkite pieno, įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Paruoštą tešlą paskleiskite ant riebalais pateptos kepimo skardos.
Įdarui varškę sumaišykite su vaniliniu cukrumi.
Ant tešlos sluoksniuokite supjaustytus abrikosus, o ant abrikosų – varškę.
Ant viršaus užtepkite kremą, kurį pagaminsite, išplakdami 4 kiaušinių baltymus su cukrumi.
Taip paruoštą pyragą pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie pusvalandį, priklausomai nuo jūsų orkaitės.
Viršus turi būti gražiai pageltęs.
Pyragas tikrai skanus, rekomenduojame išbandyti visiems!
Gero apetito!