Sultingi, vidutiniškai aštrūs grybai, kvepiantys dūmu, nepaliks abejingų. Galite juos kepti kaip atskirą patiekalą arba kartu su šašlykais. Siūloma marinato versija be acto ir majonezo leidžia paįvairinti maisto racioną.
Geriau rinktis didelius grybus, nes ant iešmo suverti maži gali persprogti. Be to, jie nebus tokie sultingi. Marinatui reikia tik 4 ingredientų: aliejaus, druskos, maltų raudonųjų pipirų ir paprikos.
Reikiamą grybų kiekį atidėkite į atskirą indą, kurio dydžio pakanka grybams patogiai maišyti. Įpilkite bekvapio aliejaus ir gerai išmaišykite. Įberkite druskos bei raudonųjų pipirų ir vėl išmaišykite. Jei planuojate kepti beveik iš karto, pridėkite šiek tiek daugiau druskos, kitaip jos truks. Paskutinis ingredientas yra paprika. Viską dar kartą išmaišykite ir padėkite į šaltą vietą, kad pasimarinuotų bent 20 minučių.
Švelniai užmaukite grybus ant iešmų. Idealiu atveju iešmai turėtų būti ploni, kitaip yra rizika, kad švieži grybai gali įtrūkti, ypač jei jie nėra pakankamai dideli.
Dėkite kepti, nepamirškite apversti. Patikrinti, ar grybai iškepę, yra labai paprasta. Pakanka šiek tiek pastumti grybą ant iešmo. Kai tik grybas laisvai slysta ant iešmo, kepimą galima laikyti beveik baigtu. Vadinasi, liko pora minučių.