Šis avižų pyragas be miltų ir cukraus yra labai skanus ir sveikas. Jam saldumo suteikia džiovinti vaisiai.
Sudėtis
- 200 g avižinių dribsnių
- 1 kiaušinis
- 0,5 šaukštelio sodos (užgesintos actu)
- 200 g varškės
- po 50 g razinų, džiovintų abrikosų ir slyvų
- 250 ml kefyro
Paruošimas
Jei džiovinti vaisiai per sausi, nugarinkite juos verdančiu vandeniu. Nusunkite ir supjaustykite gabalėliais. Kefyrą sumaišykite su soda, užgesinta actu, įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę ir avižinius dribsnius. Viską sumaišykite.
Masę palikite 15-20 minučių, kad avižiniai dribsniai gerai išbrinktų, tada įmaišykite džiovintus vaisius.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepkite 30 minučių. Pyragą atvėsinkite formoje, išimkite, nuimkite kepimo popierių ir patiekite. Jei nepakanka saldumo, pyragą užpilkite medumi.
Į pyragą galite pridėti bet kokių džiovintų vaisių pagal savo skonį. Galite jį papuošti šviežių ar konservuotų vaisių griežinėliais ir uogomis.