Jau 1000 išbandytas ir patvirtintas receptas!
Sudėtis
- 1 kg mažų agurkų
- 1 l vandens
- 4 skiltelės česnako
- 1 lapas krienų
- 1 šaukštas cukraus
- 2 šaukštai druskos
- 2 šakelės krapų
Paruošimas
Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus iš abiejų pusių, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 1 valandai. Toliau stambiai supjaustykite krienus. Į indą sudėkite žoleles, česnaką ir agurkus.
Paruoškite marinatą: į verdantį vandenį pridėkite druskos ir cukraus, išmaišykite.
Užpildykite agurkus karštu marinatu. Uždenkite indą ir ant dangčio viršaus uždėkite ką nors sunkaus. Palikite 2 dienas kambario temperatūroje.
Nuplaukite agurkus tekančiu vandeniu. Perkoškite marinatą, užvirkite, nugriebkite putas ir supilkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius su agurkais.
Uždarykite dangtelius, apverskite ir šiltai apvyniokite, kol atvės.