Jei ieškojote geriausio kremo desertams dekoruoti, ką tik jį radote! Šio kremo paruošimas yra labai paprastas.
Jums reikės:
- 125 g sviesto
- 200 g cukraus pudros
- 3 šaukštų pieno
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą sumaišykite su persijota cukraus pudra.
Tada supilkite pieną ir viską kruopščiai išplakite.
Tai viskas!
Visiškai paprastas kremas, su kuriuo galite improvizuoti, dekoruodami desertus kaip patyrę specialistai!
Linkime sėkmės.
Su šiuo kremu galite puikiai ir lengvai dekoruoti, be to, jis gražiai atrodo.
Tai labai skanus ir lengvai paruošiamas kremas.
Kiti greitų kremų receptai:
Hrk-Hrk kremas, kurio nereikia plakti
Jums reikės:
- 1 indelio plakamosios grietinėlės (iš viso 750 ml)
- 2 skardinių konservuotų mandarinų (vaisių ir jų sulčių)
- 2 pudingo pakelių „Dr.Oetker Créme Olé“ 110 g
Gaminimo eiga:
Supilkite grietinėlę į gerai uždaromą stiklainį, įpilkite mandarinų kompoto su sultimis (vaisius galite supjaustyti mažesniais gabalėliais). Supilkite ir pudingo miltelius. Uždarykite ir purtykite apie 1-2 minutes, kol susidarys tiršta masė.
Masę dėkite į formą arba į sviestinių sausainių puodelius, arba ant sausainių.
Įdėkite į šaldytuvą ir kai sustings, galėsite mėgautis puikiu skoniu.
Švelnus vaisių kremas
Jums reikės:
- 250 g uogų (mėlynių, gervuogių, aviečių, braškių…)
- 300 g minkštos varškės (arba grietinėlės)
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- Medaus – pagal skonį (arba cukraus pudros)
- 250 ml plaktos grietinėlės 33%
- 300 ml vaisių sulčių
- 1 šaukšto želatinos
Gaminimo eiga:
Į smulkintuvą suberkite nuplautas ir nusausintas miško ar daržo uogas, varškę, medų ir citrinos sultis. Sutrinkite iki tirštos masės.
Grietinėlę išplakite iki standžios konsistencijos.
Leiskite vaisių sultyse želatinai išbrinkti, o tada kaitinkite ant viryklės, bet neužvirkite. Leiskite šiam mišiniui šiek tiek atvėsti, tada įmaišykite į grietinėlės ar varškės mišinį.
„Rududu“ kremas, paruošiamas per penkias minutes
Jums reikės:
- 350 g puikios kokybės varškės
- 175 g minkšto sviesto
- 70 g cukraus pudros
- 65 g „Rududu“ kremo
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- Mėgstamiausio likerio, konjako ar romo
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą su cukraus pudra išplakite iki standžios masės, tada nuolat maišydami, po truputėlį įdėkite „Rududu“ skardinės masę. Galiausiai įberkite vanilinio cukraus ir mėgstamo likerio.
Varškę, kuri taip pat turėtų būti kambario temperatūros, atsargiai įmaišykite į sviesto ir „Rududu“ mišinį. Švelniai maišykite, kad išlaikytumėte purią konsistenciją.
Šį kremą galite įdėti į desertus, pyragus, pyragaičius arba tiesiog patiekti vieną – pavyzdžiui, su šviežiais vaisiais.
Trynių pudingo kremas
Jums reikės:
- 500 ml pieno
- 200 g cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės aromato (vanilę galite pakeisti vaniliniu cukrumi)
- 50 g paprastų miltų
- 4 kiaušinių trynių
Gaminimo eiga:
Trynius sumaišykite su cukrumi, vanile ir miltais iki vientisos masės. Pieną įpilkite į nedidelį puodą ir užvirkite. Kiaušinių ir miltų mišinį supilkite į verdantį pieną ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Į atvėsintą pudingą galite įmaišyti grietinę, sviestą, kokosą ar kitus ingredientus pagal savo skonį.
Kremas iš butelio, paruošiamas per penkias minutes
Jums reikės:
- 90 ml atšaldytos tirpios kavos (taip pat galime naudoti kapučino miltelius)
- 90 g cukraus pudros
- 500 ml plakamosios grietinėlės
Dekoravimui:
- 1 šaukšto „Nutella“ kremo (arba kito lazdyno riešutų kremo)
- Kakavos miltelių
Gaminimo eiga:
Sumaišykite šaltą kavą su cukrumi, kad cukrus ištirptų. Supilkite į sandariai uždaromą butelį, įpilkite grietinėlės, uždarykite butelį ir purtykite 3-5 minutes.
Grietinėlę galite naudoti iš karto, tačiau galite įdėti į šaldytuvą 20 minučių, kad ji tinkamai atvėstų. Tai puiki idėja, pavyzdžiui, atostogų metu.
Ant torto viršaus paskirstykite 1 šaukštą „Nutella“ kremo, uždėkite grietinėlės kremą ir papuoškite kakavos milteliais.
Universalus sviesto kremas
Jums reikės:
- 250 g sviesto
- 4 kiaušinių trynių
- 150 g cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 100 g cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Garų vonelėje išplakite kiaušinių trynius su cukraus pudra, kol sutirštės. Išjunkite ugnį, atvėsinkite.
Tuo tarpu minkštą sviestą su cukraus pudra išplakite atskirame dubenyje. Į šį mišinį palaipsniui įpilkite trynių mišinį.
Taip pat sumaišykite vanilės aromato cukrų rankiniu plakikliu, kad gautumėte purią kreminę konsistenciją. Dėkite kremą ant atvėsintų pyragėlių ar kitų desertų.
Šokoladinis kremas!
Jums reikės:
- plaktos grietinėlės (250 g, 33%)
- trijų juodo šokolado batonėlių (arba dviejų baltų šokolado gabalėlių)
Gaminimo eiga:
Taip pat galite paruošti šį kremą su baltu šokoladu ar kitais populiariais šokolado batonėliais. Jums reikės 2 baltų šokolado batonėlių kremui paruošti. Įdėkite grietinėlę į puodą ir virkite ant vidutinės liepsnos. Užvirus įmaišykite sulaužytus šokolado batonėlius ir leiskite jiems kartu virti, nuolat pamaišykite. Tada masę palikite šaldytuve iki kitos dienos – rekomenduojama palikti mažiausiai 12 valandų.
Kitą dieną viską išplakite. Kremą galite naudoti pyragaičiams įdaryti, glaistui, desertams ir panašiai. Kremas tikrai labai skanus!
Manų kruopų kremas
Jums reikės:
- 2 puodelių pieno
- 4 šaukštų manų kruopų
- 2 ir ½ šaukšto cukraus
- 100 g sviesto
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 trynio
Gaminimo eiga:
Nedideliame kiekyje pieno sumaišykite manų kruopas su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus. Perkelkite likusį pieną kartu su vaniliniu cukrumi ant kaitlentės. Kai užvirs, į jį įmaišykite manų kruopas ir nuolat maišydami, išvirkite tirštą košę.
Trynį įmuškite į dubenį su likusiu cukrumi ir sumaišykite, kol mišinys sutirštės. Leiskite šiek tiek mišiniui atvėsti ir tada įplakite į jį sviestą. Į šį mišinį šaukštu įmaišykite atvėsintą manų kruopų košę, kad gautumėte purią kremo konsistenciją.
Kavos kremas
Jums reikės:
- 250 g maskarponės sūrio
- 250 ml plakamosios grietinėlės
- 80 g cukraus pudros
- 2 šaukštų tirpios kavos
- 2 šaukštų vandens
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, plakamą grietinėlę ir tirpią kavą, kurią prieš tai ištirpinote dviejuose šaukštuose karšto vandens. Taip pat įdėkite cukraus pudros ir plakite, kol gausite vientisą kremą. Vietoj kavos, norint pagaminti kremą, tinkamą vaikams, galite naudoti kakavą ar kapučino miltelius.
Sutirštinto pieno ir likerio kremas
Jums reikės:
- 1 skardinės „Rududu“ virto kremo
- 250 g minkšto sviesto
- 40–50 ml mėgstamo likerio
Gaminimo eiga:
Išplakite sviestą su virtu kondensuotu pienu iki vientisos masės ir palaipsniui įmaišykite mėgstamą likerį. Leiskite jam atvėsti ir galėsite jį naudoti desertuose ar pyraguose.
Varškės kremas
Jums reikės:
- 200 g riebios varškės
- 2 šaukštų medaus
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės skonio sirupo ar cukraus
Gaminimo eiga:
Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su medumi ir vanile. Grietinėlę išplakite iki vientisos konsistencijos ir įmaišykite į varškę.
Kokosų kremas
Jums reikės:
- 70 g tarkuotų kokoso drožlių
- 400 g sutirštinto pieno
- 200 g sviesto
- 200 g baltojo šokolado
Gaminimo eiga:
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu. Leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti, tada supilkite kondensuotą pieną ir kruopščiai išmaišykite. Tada į grietinėlę įberkite kokoso drožlių ir vėl kruopščiai viską išmaišykite.
Paruoštą grietinėlę perkelkite į uždarą indą ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad sustingtų.
Šis kremas puikiai tiks papuošti jūsų saldžiuosius skanėstus!