Pyragėliai su vyšniomis labai tinka kaip desertas prie arbatos ir kavos. Išsikepkite juos ir palepinkite šeimos nariu skanumynu!
Ingredientai:
- miltai – 430 g
- šiltas vanduo – 150 ml
- mielės – 2 arbatiniai šaukšteliai
- vyšnios – 400 g
- cukrus – 3 valgomieji šaukštai
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Į šiltą vandenį sudėkite mieles, cukrų, druską ir įpilkite augalinio aliejaus, plakite šakute. Sudėkite miltus ir suminkykite tešlą. Leiskite tešlai pastovėti apie 5 minutes.
Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių. Išimkite iš vyšnių kauliukus. Kad sultys išbėgtų, apibarstykite vyšnias cukrumi. Iškočiokite tešlą, suformuokite pyragėlius, į jų vidų įdėkite vyšnių ir apkepkite iš abiejų pusių karštame aliejuje. Skanaus!
Vaizdo įrašas: