Kiekvienas, kuris kažką augina savo sode, žino, kad derliaus nuėmimo metu jų darbas dar toli gražu nebaigtas. Juk nuimtą derlių dar reikia apdoroti ir paruošti! Braškės savo sultyse tikrai patiks kiekvienam! Taip galima išsaugoti beveik originalią jų formą: uogos išlieka sveikos ir nėra sutrintos, taip pat išlaiko savo skonį, spalvą ir aromatą. Šis paruošimo būdas puikiai tinka ir tiems, kurie nemėgsta naudoti daug cukraus.
Ingredientai:
- braškės – 1 kg
- cukrus – 250-300 g.
Gaminimas:
Pirmiausia gerai nuplaukite ir išdžiovinkite uogas, tik po to nuimkite kotelius. Jei pašalinsite juos anksčiau, braškės gali susiraukšlėti, nes koteliai sugeria drėgmę, o tai reiškia, kad jie neleidžia uogoms suglebti.
Braškes sudėkite sluoksniais ir apibarstykite cukrumi santykiu: 1 kg:250-300 g cukraus. Taip sudėkite visas braškes ir palikite jas 8–12 valandų pastovėti, arba geriau visai nakčiai, kad susikauptų sulčių.
Jūs galite palikti uogas kambaryje, bet jei jame yra karšta, tada geriau jas padėkite į vėsią vietą.
Po nakties braškės turės sukaupusios daug sulčių. Tada sudėkite jas į paruoštus stiklainius. Pirmiausia uogas dėkite be sulčių, nes cukrus lieka ant dubens dugno.
Tada gerai sumaišykite neištirpusį cukrų ir supilkite gautas sultis į stiklainius, palikdami keletą cm nuo viršaus.
Stiklainius užsukite ir uždenkite audiniu. Sudėkite juos į puodą, kuriame yra šilto vandens. Vanduo neturėtų pasiekti stiklainių viršaus.
Puodą uždenkite ir uždėkite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, sumažinkite liepsną. Jei jūsų stiklainiai yra 0,5 l – pavirkite dar 10 minučių, 700 ml – 12-13 minučių ir 1 l – 15 minučių.
Praėjus reikiamam laikui, išimkite stiklainius iš puodo, apverskite aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti. Stiklainius laikykite rūsyje arba vėsioje vietoje.
Vaizdo įrašas: