Vienas paprasčiausių meistriškų receptų iš mūsų vaikystės. Tiesiog sujunkite du ingredientus ir gausite neįtikėtiną rezultatą – galite juos patiekti kaip ledus, dedamus į ledų lėkštutę arba kaip atšaldytus rusiškus ledus.
Šis puikus receptas yra iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- Grietinėlės 500 g
- Karamelizuoto sutirštinto pieno 0,5 skardinės
- Vaflių lakštų (gaminant rusiškus ledus)
Gaminimo eiga:
Visų pirma, turite žinoti, kad visi ingredientai, su kuriais dirbsite, turėtų būti gerai atšaldyti – geriausia juos kelioms minutėms įdėti į šaldiklį. Taip pat ir šluoteles įdėkite į šaldiklį, prieš imdamiesi darbo.
Kruopščiai išplakite grietinėlę, kol ji sutirštės – tai užtruks apie 5 minutes.
Į grietinėlę įpilkite karamelizuoto kondensuoto pieno ir plakite toliau. Galite įdėti daugiau nei pusę skardinės, atsižvelgiant į norimą ledų skonį. Kuo daugiau įdėsite, tuo bus saldžiau.
Plakite dar 1 minutę, kad masė sutirštėtų.
Dabar ledus galite paprasčiausiai susluoksniuoti į stiklinį indą ir leisti jiems sušalti.
Arba galite sukurti alternatyvą rusiškiems ledams – užšaldydami gautą kremą tarp dviejų vaflio lakštų.
Įdėkite į šaldiklį 2-5 valandoms.
Jiems sušalus, gausite puikų ir gaivų kreminio skonio vasaros desertą!
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: