Home Receptai Desertai Nekeptas Oreo desertinis pyragas su vyšniomis: seniai nevalgėte tokio skanumyno!

Nekeptas Oreo desertinis pyragas su vyšniomis: seniai nevalgėte tokio skanumyno!

0
Nekeptas Oreo desertinis pyragas su vyšniomis: seniai nevalgėte tokio skanumyno!

Paruoškite desertą, kuris, iš tiesų, yra vertas nuodėmės! Šis fantastiškas, nekeptas „Oreo“ pyragas su vyšniomis pagal „YouTube“ kanalo receptą taps kiekvieno šventinio stalo žvaigžde!

Jums reikės:

25 cm skersmens kepimo formai:

  • 200 g Oreo sausainių
  • 80 g sviesto
  • 400 g varškės
  • 150 g cukraus pudros
  • 8 ml vanilės esencijos
  • 200 ml grietinėlės
  • dar 80 g Oreo sausainių
  • 300 g šaldytų vyšnių
  • 50 ml vandens
  • 7 g kukurūzų krakmolo
  • 50 g cukraus

Gaminimo eiga:

Sausainius (200g) sumalkite arba sutrinkite ir sumaišykite su lydytu sviestu. Gerai išmaišykite ir suberkite į kepimo skardą, išklotą popieriumi. Suformuokite pagrindą.

Kitame dubenėlyje sumaišykite varškę su cukraus pudra, įpilkite vanilės esencijos, įpilkite grietinėlės ir išplakite maišytuvu. Masę sudėkite ant sausainių sluoksnio.

Ant kremo viršaus suberkite susmulkintus į mažus gabalėlius likusius  Oreo sausainius (80 g).

Išlyginkite paviršių ir 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.

Sušalusias vyšnias suberkite į puodą, įberkite cukraus, įpilkite vandens, įdėkite kukurūzų krakmolo, sumaišykite ir užvirkite.

Karštą masę pilkite ant sukietėjusio kremo paviršiaus.

Vėl padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Viskas, paruošta!

Linkime gero apetito!

Papildomas receptas

Jums reikės:

  • 350 g sausainių
  • 100 g lydyto sviesto
  • 20 g cukraus
  • 2 bananų
  • 30 ml konjako
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 10 ml vanilės esencijos
  • 200 ml grietinėlės

Gaminimo eiga:

Sumalkite sausainius ir juos užpilkite lydytu sviestu. Gerai išmaišykite ir suberkite į formą (20 cm skersmens), kurios dugną išklojote kepimo popieriumi. Gerai paspauskite šaukštu ir 15 minučių laikykite šaldytuve.

Į sausą keptuvę supilkite cukrų, sudėkite ant jo banano griežinėlius, leiskite jiems apkepti, kol cukrus karamelizuosis, užpilkite konjako ir neilgai paskrudinkite.

Tada visą masę paskirstykite ant sausainių tešlos ir paruoškite kremą.

Į dubenį sudėkite maskarponę, vanilės esenciją, grietinėlę ir viską gerai išplakite. Gautą masę supilkite ant bananų, tolygiai viską paskleiskite ir išlyginkite.

Viršų pabarstykite susmulkintais sausainiais ir 2 valandas laikykite šaldytuve.

Viskas, paruošta!

Gero apetito!

Vaizdo medžiaga: