Šis skanus ledų desertas su šokoladu pagal „YouTube“ kanalo receptą taps šios vasaros hitu! Jis patiks ir mažiems, ir dideliems! Nuo šiol jūs net nebenorėsite pirkti ledų!
Jums reikės:
19 cm skersmens formos
Pagrindui:
- 170 g šokoladinių sausainių
- 50 g lydyto sviesto
- 1 valgomo šaukšto grietinėlės
Kremui:
- 400 g plaktos grietinėlės
- 200 g sutirštinto pieno
- 20 g kakavos
Šokolado glajui:
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g grietinėlės
Gaminimo eiga:
Sausainius sumalkite, suberkite į dubenį ir supilkite lydytą sviestą.
Įdėkite šaukštą grietinėlės ir viską sumaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ir gautą tešlą suberkite ir prispauskite prie dugno.
Kol paruošite kremą, įdėkite formą su paruoštu pagrindu į šaldytuvą.
Plakamą grietinėlę supilkite į dubenį ir plakdami supilkite kondensuotą pieną.
Padalinkite masę į dvi dalis, vieną dalį supilkite į atskirą dubenį ir sumaišykite su kakava.
Plakite, kol susidarys vientisas kremas.
Paruoškite glajų. Ant suskaldyto šokolado užpilkite karštos grietinėlės ir maišykite šluotele iki vientisos masės.
Iš šaldytuvo išimkite formą su sustingusiu pagrindu.
Ant pagrindo užtepkite kakavinį kremą, ant kurio paskirstykite šokoladinį glajų, o ant viršaus paskirstykite likusį baltą kremą.
Taip kakavos kremą susluoksniuokite su šokoladu ir baltuoju kremu, kol viską sunaudosite.
Viršų papuoškite, šokolado sluoksnį išspausdami su konditeriniu maišeliu, tada paskleiskite šaukštu ir leiskite tortui sušalti apie 5-6 valandas.
Viskas, paruošta!
Dabar tereikia supjaustyti ir patiekti.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: