Kiekviena šeimininkė yra galvojusi, ką daryti su puodo dangčiu gaminant. Ypač, kai ant viryklės yra keli puodai, o šalia esantis stalas užimtas lėkštėmis. Kartais paprasčiausiai nėra kur dėti dangčio! Be to, nuo jo dažnai teka kondensatas, o tai tikrai nėra malonu.
Neseniai sužinojau apie paprastą triuką, kuris išsprendžia visas problemas. Nesvarbu, iš kokios medžiagos yra pagaminti jūsų puodai, nes šis metodas gali būti pritaikomas su bet kokiais puodais. Svarbiausia, kad jie turėtų rankenas!
Kur valgio gaminimo metu dėti dangtį?
Gamindami maistą, kai reikia nuimti puodo dangtį, pabandykite jį užfiksuoti tarp puodo viršaus ir rankenos. Tiesiog pažiūrėkite, kaip tvirtai laikosi dangtis. Jis neslysta ir nekrenta.
Metodas veikia net ir tuo atveju, jei dar nespėjote ko nors supilti į puodą ar keptuvę. Ir dar dangtis puikiai laikosi iš abiejų pusių!
Manote, kad šis metodas tinka tik su naujos kartos puodais? Esate neteisūs! Net ant senų puodų dangtis puikiai laikosi, pritaikius šį metodą.
Tikimės, kad ši gudrybė bus naudinga. Iš tiesų, ypač mažose virtuvėse ar rengiant gausią vakarienę, jūs tiesiog turite išbandyti šį metodą su dangčiu. Jis labai patogus!