Kas gali būti geriau nei saldžių braškių ir grietinės kremo derinys? Šį derinį galima paversti nuostabiu vasarišku desertu. Jis atgaivins ir pakels nuotaiką visai dienai!
Sudėtis
Braškių sluoksniui
- 400 g braškių
- 1 šaukštas medaus
- 2 šaukšteliai agaro
Kremo sluoksniui
- 300 g tiršto jogurto arba grietinės
- 3 šaukštai aguonų (neprivaloma)
- 2 šaukštai medaus
- 5 lašai vanilės ekstrakto (nebūtina)
- 2 šaukšteliai agaro + 100 ml vandens
Braškes sutrinkite su medumi (ar kitu saldikliu). Jei braškės labai saldžios, saldiklių galima ir nedėti. Sudėkite agarą, uždėkite ant viryklės, užvirkite, pavirkite minutę, išjunkite.
Pieno pakelyje iškirpkite skylę. Supilkite pusę braškių masės. Padėkite į šaldytuvą.
Aguonas (nebūtina) sumaišykite su grietine arba jogurtu. Jei norite, pridėkite medaus, vanilės ekstrakto, išmaišykite.
Ištirpinkite agarą 100 ml vandens. Uždėkite ant viryklės, užvirkite, šiek tiek pavirkite, išjunkite. Prieš pildamas į kremo masę, šiek tiek atvėsinkite.
Išimkite pakelį iš šaldytuvo, sukrėskite kremo masę.
Likusią braškių masę, kuri turėjo laiko sustingti, šiek tiek pašildykite ant viryklės. Supilkite ant kremo sluoksnio.
Uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
Skanu ir gaivu, išbandykite!