Ketvirtadienis, 28 lapkričio, 2024

Naujausi

Rožių uogienė: neįprastos, bet gardžios uogienės gaminimo paslaptis

Ar kada teko valgyti rožių uogienę? Tai ne tik labai gražus, bet ir nuostabiai skanus desertas. Jį paruošti nebus sunku, ypač jei jūsų sode auga daug rožių.

Sudėtis

  • 500 g rožių žiedlapių
  • 1 kg cukraus
  • 2 stiklinės vandens
  • 1 šaukštelis citrinos rūgšties

Surinkite 0,5 kg rožių žiedų. Nuplaukite ir pašalinkite kuokelius bei lapus, palikdamas tik žiedlapius.

Į 1/3 viso cukraus įmaišykite citrinos rūgšties. Mišiniu užpilkite rožių žiedlapius ir sudėkite į didelį indą. Palikite 3-4 valandas.

Likusį cukrų sumaišykite su vandeniu ir uždėkite ant ugnies. Kai užvirs, suberkite rožių žiedlapius su pirmiau įmaišytu cukrumi.

Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, išjunkite ir palikite 6 valandoms.

Po to vėl uždėkite ant ugnies, užvirkite, pavirkite 5 minutes ir išjunkite.

Rožių uogienė paruošta!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Retrogradinis Merkurijus 2024 m. lapkričio 26 – gruodžio 15 d.: kaip išnaudoti šį laikotarpį savo naudai?

Retrogradinis Merkurijus: mitai ir realybė Retrogradinis Merkurijus – tai reiškinys, kuris pasitaiko maždaug tris kartus per metus ir sulaukia daug dėmesio, ypač internete. Nors visos...

Kurių Zodiako ženklų merginos gali iškeisti meilę į pinigus?

Astrologija atskleidžia, kad kiekvienas Zodiako ženklas turi savitą požiūrį į gyvenimą, santykius ir materialius dalykus. Kai kurios merginos, priklausomai nuo savo ženklo bruožų, labiau...
---