Ar kada teko valgyti rožių uogienę? Tai ne tik labai gražus, bet ir nuostabiai skanus desertas. Jį paruošti nebus sunku, ypač jei jūsų sode auga daug rožių.
Sudėtis
- 500 g rožių žiedlapių
- 1 kg cukraus
- 2 stiklinės vandens
- 1 šaukštelis citrinos rūgšties
Surinkite 0,5 kg rožių žiedų. Nuplaukite ir pašalinkite kuokelius bei lapus, palikdamas tik žiedlapius.
Į 1/3 viso cukraus įmaišykite citrinos rūgšties. Mišiniu užpilkite rožių žiedlapius ir sudėkite į didelį indą. Palikite 3-4 valandas.
Likusį cukrų sumaišykite su vandeniu ir uždėkite ant ugnies. Kai užvirs, suberkite rožių žiedlapius su pirmiau įmaišytu cukrumi.
Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, išjunkite ir palikite 6 valandoms.
Po to vėl uždėkite ant ugnies, užvirkite, pavirkite 5 minutes ir išjunkite.
Rožių uogienė paruošta!