Kokius įvairius patiekalus galite pagaminti su bulvėmis! Bulviniai vėdarai, subtiliausios salotos ir sotus troškinys. Tačiau mano širdį jau seniai užkariavo šviežios bulvės su šonine, kurių paragavau kaimo šventėje. Šiandien pasidalinsiu šio patiekalo receptu.
Bulvės su šonine orkaitėje
Labiausiai man patinka pavasaris ir vasara dėl šviežių daržovių įvairovės. Pagaliau atėjo šviežių bulvių ir sultingų žalumynų sezonas. Kol visi verda šviežias bulves, aš jas kepu orkaitėje. Taip gaunasi daug skaniau! Bet, svarbiausia, kad šiam receptui nereikia skusti bulvių!
Jums reikės:
- 2 kg šviežių bulvių
- 400 g šoninės
- 1 česnako galvos
- 40 ml saulėgrąžų aliejaus
- 1 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
- žiupsnelio paprikos miltelių
- 30 g krapų
- 20 g petražolių
Gaminimas:
Paimkite mažas šviežias bulves. Jei norite, jos gali būti nuluptos, bet kaime jas gamina su visa žievele. Ji, kepama orkaitėje, tampa traški. Todėl bulves pakaks tik gerai nuplauti. Mirkykite bulves šaltame vandenyje 15–20 minučių. Tada nupilkite vandenį ir kiekvieną daržovę nušveiskite kempine. Kiekvieną bulvę subadykite šakute, kad jos greičiau iškeptų.
Prieskonius sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi. Nulupkite ir išspauskite česnaką, ir sumaišykite su prieskoniais ir aliejumi. Paruoštu mišiniu aptepkite bulves ir palikite 5-10 minučių pastovėti.
Šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Kepimo skardoje įtieskite kepimo popierių ir išdėliokite bulves. Ant jų paskleiskite šoninę.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir pašaukite bulves su šonine. Kepkite apie 45 minutes.
Kol bulvės ir šoninė yra orkaitėje, smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles. Kai patiekalas iškepa, apibarstykite jį paruoštais žalumynais.
Nuoseklią gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.
Bulvės su šonine pripildo visą virtuvę dieviškų kvapų! Negalima žodžiais išreikšti, koks skanus ir aromatingas šis patiekalas. Skanaus!