Home Receptai Kvapnūs naminiai pyragėliai. Net 6 receptai jūsų skoniui

Kvapnūs naminiai pyragėliai. Net 6 receptai jūsų skoniui

0
Kvapnūs naminiai pyragėliai. Net 6 receptai jūsų skoniui

Ar prisimenate tuos kvapnius naminius pyragėlius, kuriuos kepė mūsų mamos ir močiutės? Pyragėliai tiesiog ragino skubėti į virtuvę! Su įdaru arba be jo, sūrūs ar saldūs, jie yra puikūs bet kokia forma. Šiandien jums pasakysime, kaip pasigaminti skanių pyragėlių, kurie tikrai sugrąžins į vaikystę.

pyragėliai

Naminiai pyragėliai

Tešlos paruošimo būdai buvo nuolat tobulinami, didėjo įdarų įvairovė. Atitinkamai atsirado begalė šių kepinių receptų. Mes nusprendėme šiek tiek palengvinti jūsų gyvenimą ir išrinkome 6 patikrintus ir patikimus pyragėlių receptus.

1. Minkšti pyragėliai

Pagal šį receptą paruošta tešla gaunasi nepaprastai puri ir švelni. Ji taip pat tinka bet kokiam įdarui.

Jums reikės:

  • 600 g miltų
  • 4 šaukštų cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 50 g margarino/sviesto
  • 250 ml pieno/vandens (arba 2 šaukštų pieno miltelių)
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • 1 šaukštelio vanilino
  • įdaro savo nuožiūra

2. Greiti pyragėliai per 15 minučių

Šis receptas bus tikras išsigelbėjimas pradedančioms namų šeimininkėms. Po kelių minučių gausite skanius ir minkštus pyragėlius. Smagiausia, kad jiems prireiks paprasčiausių produktų, kuriuos visi turi virtuvėje.

pyragėliai

Jums reikės:

  • 0,5 l virinto vandens
  • 50 g šviežių mielių
  • 0,5 šaukšto augalinio aliejaus tešlai
  • 300-350 g augalinio aliejaus kepimui
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 3-4 stiklinių miltų
  • įdaro savo nuožiūra

3. Varškės pyragėliai su obuoliais ir razinomis

Saldžių sultingų pyragėlių variantas. Įdarui tinka ir šaldytos uogos su cukrumi. Beje, jums nereikia prieš tai atitirpinti uogų.

Tešlai reikės:

  • 150 g varškės
  • 300 g miltų
  • 15 g kepimo miltelių
  • 6 šaukštų kiaušinių likerio/ pieno/ grietinėlės
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 6 šaukštų augalinio aliejaus
  • 60–70 g cukraus

Įdarui reikės:

  • 700 g obuolių
  • 50 g razinų
  • 75 g cukraus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių

4. Mėsos pyragėliai

Žinoma, šių pyragėlių įdaras yra keptas faršas su svogūnais. Sotumas ir gera nuotaika po tokio skanėsto garantuoti!

pyragėliai

Tešlai reikės:

  • 400 g pieno
  • 150 g sviesto
  • 2 šaukštų cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • 700-750 g miltų

Įdarui reikės:

  • 700 g maltos mėsos
  • 2-3 svogūnų
  • žalumynų
  • 2-3 nuluptų pomidorų

5. Kiaušinių ir svogūnų laiškų pyragėliai

Kiaušinių ir svogūnų laiškų paplotėliai yra vieni populiariausių pikantiškų kepinių. Be to, jie yra vienodai skanūs tiek kepami keptuvėje, tiek kepami orkaitėje. Kai kurios namų šeimininkės mėgsta į kiaušinių ir svogūnų įdarą įdėti ir virtų ryžių.

Tešlai reikės:

  • 200 g sviesto
  • 500 g miltų
  • 250 ml kefyro
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 kiaušinių
  • 1,5-2 šaukštelių kepimo miltelių

Įdarui reikės:

  • Svogūnų laiškų
  • 6 virtų kiaušinių
  • druskos (pagal skonį)
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

6. Turkiški pyragėliai pusryčiams

Turkijos virtuvėje šie pyragėliai užima ypatingą vietą. Šį patiekalą galima kepti, kaip vieną didelį pyragą, ir kaip mažus pyragėlius. Kaip įdaras dažniausiai naudojama smulkinta mėsa, varškės arba fermentinis sūris.

pyragėliai

Tešlai reikės:

  • 125 g margarino
  • 200 g jogurto
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 400 g miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio sodos

Įdarui reikės:

  • 125 g varškės sūrio
  • krūvos petražolių
  • 1 kiaušinio baltymo

Atkreipkite dėmesį į šiuos receptus, nes jie tikrai pravers.