Atsibodo įprasta bulvių košė? Išbandykite šventiškesnę šio patiekalo versiją, ji tikrai nepaliks abejingų! Receptas lengvas ir tikrai pavyks kiekvienai šeimininkei.
Ingredientai:
- Bulvės – 10-11 vnt.
- Pienas – 50 ml
- Pievagrybiai – 100 g
- Morka – 1 vnt.
- Svogūnas – 2–3 vnt.
- Česnakai – 2–3 skiltelės
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Grietinė – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
- Prieskoniai – pagal skonį
- Žolelės – pagal skonį.
Gaminimas:
Virkite nuluptas bulves, kol suminkštės. Supjaustykite svogūną kubeliais, sutarkuokite morką, susmulkinkite česnaką.
Grybus supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepkite, tada suberkite svogūnus, morkas, prieskonius ir česnaką, sumaišykite ir kepkite po dangčiais 10 minučių ant silpnos ugnies. Tada įdėkite grietinės ir troškinkite 10 minučių.
Paruoškite bulvių košę iš bulvių, įpilkite pieno, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite bulvių košę „lizdais“. Viduryje paskleiskite įdarą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Skanaus!