Pomidoras yra viena mėgstamiausių daržovių. Tai labai skanus ir sveikas produktas, puikiai tinkantis prie skirtingų patiekalų. Jums tiesiog reikia žinoti, kaip tinkamai konservuoti pomidorus žiemai, kad svečiai pagirtų šeimininkę ir paprašytų daugiau! Mes jau žinome šias paprastas taisykles ir mielai jomis pasidalinsime su jumis!
KONSERVUOTI POMIDORAI
Šie patarimai jums gali pasirodyti pažįstami, nes vargu ar atrasime ką nors visiškai naujo. Bet jei laikysitės šių paprastų taisyklių, tada skanūs pomidorai bus garantuoti.
Pasirinkite įdėmiai
Jei anksčiau nesureikšminote, kokie pomidorai pateks į stiklainį, tada skubame išsklaidyti šį mitą. Konservavimui svarbu pasirinkti tik prinokusius ir sultingus pomidorus. Idealiu atveju jie turėtų būti maži ar vidutinio dydžio. Taip juos valgyti bus patogiau, o bendras vaizdas stiklainiuose bus estetiškesnis.
Kiekvienas pomidoras turi būti kruopščiai apžiūrėtas. Taip pat neturėtumėte rinktis pernokusių vaisių. Taip, jie gali būti sveiki, tačiau po apdorojimo tokie pomidorai gali prarasti formą. Iš pernokusių pomidorų geriau daryti sultis. Jie puikiai tam tinka.
Naudokite tik švarų vandenį
Jei nenorite, kad stiklainių dangteliai „nušokinėtų”, vandeniui reikėtų skirti ypatingą dėmesį. Tai taip pat svarbu, kaip ir kokybiški pomidorai. Vanduo iš krano netiks. Jame gali būti įvairių bakterijų, kurios fermentacijos metu sugadins jūsų darbą.
Puikus sprendimas būtų naudoti šaltinio vandenį arba vandenį iš šulinio. Bet ne visi gali pasigirti tokia prabanga, mes tai suprantame. Todėl vanduo, pardavinėjamas buteliuose, taip pat gali būti naudojamas.
Pomidorai ir krienai
Kai kurios šeimininkės mano, kad krienų šaknys naudojamos tik agurkams rauginti ar marinuoti. Bet taip nėra. Krienai pagerina patiekalo skonį ir tikrai padės ilgiau išlaikyti konservuotus pomidorus. Be to, galite naudoti ne tik šaknį, bet ir krienų lapus.
Nenuvertinkite krienų tik kaip produkto, padedančio ilgiau išlaikyti pomidorus stiklainyje. Krienų šaknyje esančios medžiagos padeda dezinfekuoti naudojamą vandenį. Beje, parduotuvėje perkamus krienus, kuriuos valgote, galite lengvai pasigaminti patys. Pakanka šaknį sutarkuoti smulkia tarka ir įpilti šiek tiek raudonųjų burokėlių sulčių. Tik geriau tai daryti šalia atviro lango arba atviroje erdvėje. Nes krienų šaknies aromatas tikrai aitrus.
Daržoves geriau plauti kelis kartus
Ir ne tik daržoves. Šis patarimas galioja viskam, ką galvojate konservuoti. Visus pomidorus, krienų ar serbentų lapus reikia kruopščiai patikrinti ir nuplauti. Įsitikinkite, kad nereikalingos šakelės, purvas, maži kenkėjai nepatenka į stiklainį.
Atkreipkite ypatingą dėmesį ne tik į daržovių švarą, bet ir į stiklainius. Jie turi būti dezinfekuoti: apdoroti garais arba verdančiu vandeniu. Geriau tai atlikti kelis kartus. Panaudojus garus, stiklainius reikia apversti aukštyn kojomis ir palaukti, kol skysčio perteklius ištekės. Šie paprasti metodai neleis blogosioms bakterijoms patekti į stiklainius ir padės pomidorams išstovėti ilgiau.
Šios paprastos taisyklės padės pomidorus ilgai išlaikyti stiklainiuose. Įsivaizduokite, kaip ši daržovė žiemą užims garbingą vietą ant šventinio stalo. Skanaus!