Šaltuoju metų laiku sriuba yra nepamainomas patiekalas. Bet ilgoji žiema pagaliau baigėsi ir atėjo vasara, tačiau net tuomet sriuba yra tobulas patiekalas. Ir ne tik šviežių produktų atžvilgiu! Taip netikėtai prisiminiau kalafiorų sriubą.
Kad sriuba būtų sotesnė, aš ją ruošiu su mėsos kukuliais. Kartais su vištienos, kartais su jautienos. Kartais netgi įmaišau šiek tiek brokolių – jie gražūs ir turtingi vitaminais.
Jums reikės:
- Vandens 3 l
- Kiaulienos faršo 250 g
- Kalafiorų 250 g
- Bulvių 250 g
- Ryžių 2 šaukštų
- Svogūno 1 vnt.
- Morkų 1 vnt.
- Petražolių pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Lauro lapo 1 vnt.
Gaminimas:
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite virti. Per tą laiką sumaišykite faršą su druska ir pipirais, suformuokite mėsos kukulius. Sudėkite juos į verdantį vandenį.
Kalafiorą padalykite į žiedynus. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kai vanduo vėl užvirs, bulves ir kalafiorą suberkite į puodą.
Po 10 minučių suberkite ryžius ir virkite dar 10 minučių. Per šį laiką pakepinkite susmulkintus svogūnus ir morkas.
Suberkite kepintas daržoves į sriubą, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Įmeskite lauro lapą ir virkite dar 5 minutes (po to jums reikia išimti lauro lapą). Padaryta! Papuoškite žolelėmis ir patiekite.