Pagaliau prasidėjo mano mėgstamiausias grilio sezonas. Kai tik pagalvoju apie karštą šašlyką, noriu iš karto suburti draugų kompaniją ir skubėti iš miesto. Kartais taip nutinka, deja tuomet laiko marinuoti mėsai nebelieka. Bet aš nesijaudinu, nes tokiais atvejais įdaryti pievagrybiai visada gelbėja.
Kvapni malta mėsa, kepama grybo kepurėlėje, išlieka skani ir sultinga. Juos patogu pasiimti su savimi, o paskui lieka tik sumauti ant iešmo ir kepti.
Jums reikės:
- Pievagrybių 1,2 kg
- Svogūno 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 50 ml
- Vištienos faršo 600 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Žalumynų pagal skonį
- Paprikos mitelių 1 šaukštelio
- Česnako miltelių 1,5 šaukštelio
- Teriyaki padažo 3 šaukštų
Gaminimas:
Susmulkinkite žalumynus. Žalumos turėtų būti daug! Geriausia naudoti petražoles ir krapus. Sumaišykite žalumynus su smulkiai supjaustytu svogūnu.
Faršą išmaišykite su žolelėmis, druska, pipirais, česnako milteliais (1 arbatinis šaukštelis) ir paprikos milteliais (geriausia rūkytos). Atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek pastovėti.
Per tą laiką paruoškite grybų marinatą. Sumaišykite augalinį aliejų, teriyaki padažą, druską, pipirus, česnako miltelius (0,5 šaukštelio).
Grybus nuplaukite ir pašalinkite kotelius. Tuomet grybų kepurėles pripildykite mėsos mišiniu.
Suverkite grybus ant medinių iešmelių ar įprastų iešmų. Aptepkite paruoštu padažu ir kepkite ant grotelių apie pusvalandį, kol faršas iškeps.