Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Prabangus šokoladinis pyragas su karameliniu kremu. Šis desertas taps jūsų mėgstamiausiu!

Puikus šokoladinis pyragas su gardžiu karamelės kremu! Padėkite jį ant stalo ir per vieną akimirką neliks nė vieno gabalėlio!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 5 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 130 g paprastų miltų
  • 30 g juodos kakavos
  • romo esencijos
  • žiupsnelio druskos
  • 50 g maltų graikinių riešutų

Kremui:

  • 50 g cukraus
  • 150 g plaktos grietinėlės
  • 50 g sviesto
  • 250 g maskarponės

Sirupui:

  • 200 ml skystos kavos
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus

Glaistui:

  • 400 g šokolado
  • 2 arbatinių šaukštelių sviesto

Gaminimo eiga:

Tešlą paruoškite taip:

  • Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
  • Į dubenį su kiaušinių baltymais įberkite žiupsnelį druskos ir romo esencijos, ir suplakite iki putų.
  • Tada suberkite cukrų ir plakite toliau, kol visas cukrus ištirps ir susidarys tvirta putų konsistencija.

  • Tada į išplaktus baltymus po vieną sudėkite visus trynius ir išplakite nedideliu greičiu.
  • Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kakava, sumalkite graikinius riešutus ir švelniai mentele išmaišykite, judėdami iš apačios į viršų.
  • 25 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir dėkite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę.
  • Ar iškepė, tikrinkite su mediniu iešmeliu, kol nebeliks lipnios tešlos.
  • Išjunkite orkaitę, atidarykite dureles ir palikite orkaitėje dar 5 minutes.
  • Tada biskvitą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti, geriausia – ant grotelių.
  • Jei biskvitą iš karto išimtumėte iš formos, jo viršus įdubtų.
  • Atvėsusį biskvitą išimkite iš formos ir supjaustykite į 4 lygius sluoksnius.
  • Pjaudami būkite atsargūs, nes sluoksniai bus gana ploni.

Kremo paruošimas.

  • Karamelizuokite cukrų nelipniame, nerūdijančio plieno puode.
  • Cukrų būtinai nuolat maišykite, kol jis ištirps ir taps vario spalvos.
  • Būkite atsargūs, nes cukrus gali lengvai pridegti.
  • Į karamelizuotą cukrų įpilkite kambario temperatūros grietinėlės.
  • Švelniai išmaišykite ir padėkite ant silpnos ugnies. Įdėkite sviesto ir maišykite, kol gausis plonas vienalytis kremas.
  • Leiskite kremui atvėsti.
  • Atvėsęs jis turi sutirštėti.
  • Maskarponė taip pat turi būti kambario temperatūros ir prieš dedant ją į karamelę, reikia sumaišyti su šakutės pagalba.
  • Su šaukštu, po truputį sumaišykite karamelę ir gautą kremą, ir trumpam padėkite į šaldytuvą.

Glaisto paruošimas.

  • Sulaužykite šokoladą į gabalus, įdėkite sviesto ir padėkite į vandens vonelę.
  • Maišykite, kol glajus taps vienodos konsistencijos, ir leiskite atvėsti.

Torto surinkimas.

Pirmąjį biskvito sluoksnį dėkite į lėkštę, sudrėkinkite sirupu, kuris buvo paruoštas maišant kavą ir vanilinį cukrų.

Tada ant jo tepkite karamelės kremą.

Tęskite šią procedūrą: biskvito sluoksnius sulaistykite su sirupu ir padenkite likusiu kremu.

Paskutinis darbas – užpilkite glajų.

Leiskite pyragui atvėsti per naktį, o kitą dieną galite jį papuošti ir patiekti.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---