Puikus šokoladinis pyragas su gardžiu karamelės kremu! Padėkite jį ant stalo ir per vieną akimirką neliks nė vieno gabalėlio!
Jums reikės:
Tešlai:
- 5 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 130 g paprastų miltų
- 30 g juodos kakavos
- romo esencijos
- žiupsnelio druskos
- 50 g maltų graikinių riešutų
Kremui:
- 50 g cukraus
- 150 g plaktos grietinėlės
- 50 g sviesto
- 250 g maskarponės
Sirupui:
- 200 ml skystos kavos
- 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
Glaistui:
- 400 g šokolado
- 2 arbatinių šaukštelių sviesto
Gaminimo eiga:
Tešlą paruoškite taip:
- Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
- Į dubenį su kiaušinių baltymais įberkite žiupsnelį druskos ir romo esencijos, ir suplakite iki putų.
- Tada suberkite cukrų ir plakite toliau, kol visas cukrus ištirps ir susidarys tvirta putų konsistencija.
- Tada į išplaktus baltymus po vieną sudėkite visus trynius ir išplakite nedideliu greičiu.
- Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kakava, sumalkite graikinius riešutus ir švelniai mentele išmaišykite, judėdami iš apačios į viršų.
- 25 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir dėkite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę.
- Ar iškepė, tikrinkite su mediniu iešmeliu, kol nebeliks lipnios tešlos.
- Išjunkite orkaitę, atidarykite dureles ir palikite orkaitėje dar 5 minutes.
- Tada biskvitą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti, geriausia – ant grotelių.
- Jei biskvitą iš karto išimtumėte iš formos, jo viršus įdubtų.
- Atvėsusį biskvitą išimkite iš formos ir supjaustykite į 4 lygius sluoksnius.
- Pjaudami būkite atsargūs, nes sluoksniai bus gana ploni.
Kremo paruošimas.
- Karamelizuokite cukrų nelipniame, nerūdijančio plieno puode.
- Cukrų būtinai nuolat maišykite, kol jis ištirps ir taps vario spalvos.
- Būkite atsargūs, nes cukrus gali lengvai pridegti.
- Į karamelizuotą cukrų įpilkite kambario temperatūros grietinėlės.
- Švelniai išmaišykite ir padėkite ant silpnos ugnies. Įdėkite sviesto ir maišykite, kol gausis plonas vienalytis kremas.
- Leiskite kremui atvėsti.
- Atvėsęs jis turi sutirštėti.
- Maskarponė taip pat turi būti kambario temperatūros ir prieš dedant ją į karamelę, reikia sumaišyti su šakutės pagalba.
- Su šaukštu, po truputį sumaišykite karamelę ir gautą kremą, ir trumpam padėkite į šaldytuvą.
Glaisto paruošimas.
- Sulaužykite šokoladą į gabalus, įdėkite sviesto ir padėkite į vandens vonelę.
- Maišykite, kol glajus taps vienodos konsistencijos, ir leiskite atvėsti.
Torto surinkimas.
Pirmąjį biskvito sluoksnį dėkite į lėkštę, sudrėkinkite sirupu, kuris buvo paruoštas maišant kavą ir vanilinį cukrų.
Tada ant jo tepkite karamelės kremą.
Tęskite šią procedūrą: biskvito sluoksnius sulaistykite su sirupu ir padenkite likusiu kremu.
Paskutinis darbas – užpilkite glajų.
Leiskite pyragui atvėsti per naktį, o kitą dieną galite jį papuošti ir patiekti.
Gero apetito!