Pastaraisiais metais maisto produktų rinkoje atsirado daug pakaitalų. Visi supranta, kad sveikata priklauso nuo to, ką valgome. Tačiau nepamirškite, kad dabar išrado brangius produktus, iš kurių jokios naudos organizmui.
Sertifikuotas dietologas Andy Belatti pasakoja, kokius maisto produktus valgyti ir kokių nevalgyti.
Sultys
Išgaunant sultis iš daržovių ir vaisių, skaidulos yra pašalinamos, kurios yra pagrindinė jų sudedamoji dalis. Sultyse išlieka daugiausia cukraus.
Didelis cukraus kiekis, turint mažą baltymų kiekį, tikrai padės jaustis alkanu ir bus nuotaikos svyravimai. Galų gale, galite prarasti raumenų tonusą, nes raumenys susideda iš baltymų. Jei norite mėgautis vaisiais, tiesiog valgykite juos.
Produktai be glitimo
Glitimu sunku paveikti kūną. Pilvo pūtimas nepriklauso nuo kukurūzų naudojimo, išskyrus ypatingus atvejus.
Maisto produktai be glitimo yra pernelyg brangūs, todėl pasitarkite su gydytoju prieš išleidžiant pinigus ir įsitikinkite, kad jums tikrai to reikia.
Migdolų pienas
Tarp pieno produktų alternatyvų, migdolų pienas yra vienas populiariausių. Tačiau ši medžiaga neturi beveik jokių maistinių medžiagų.
Migdolai gausu baltymų, bet tik 2% migdolų yra stiklinėje pieno. Kadangi visi vitaminai yra pridėti, ir baltymų praktiškai nėra, geriau pasirinkti sojų pieną, jei norite geros alternatyvos karvės pienui.
Omletas iš kiaušinių baltymų
Išsigandę cholesterolio kiekio, daugelis žmonių pradėjo virti omletus tik iš kiaušinių baltymų. Jie mano, kad tryniai yra žalingi širdies ir kraujagyslių sistemai.
Tačiau mokslininkai paneigė šį įsitikinimą. Kiaušinių trynys neturi reikšmingo poveikio cholesterolio kiekiui kraujyje, todėl mielai valgykite sveiką omletą.
Vanduo buteliuose
Išskyrus kai kurias išimtis, vandentiekio vanduo yra švarus ir geriamas. Ir jums nereikia naudoti viso šio plastiko: tiesiog užpildykite ąsotį paprastu gėlu vandeniu.
Valymo arbata
Ar buvote apsinuodiję? Nereikia pirkti „valomosios“ arbatos. Kūnas turi savo valymo sistemą, kurią sudaro kepenys ir inkstai.
Todėl nereikia išleisti pinigų be reikalo. Gerkite daug vandens ir pabandykite valgyti viską švariau.
Kokosų aliejus
Kokosų aliejus yra beveik identiškas alyvuogių aliejui kalorijų ir riebalų atžvilgiu. Tačiau ryšys tarp sočiųjų ir sveikų riebalų yra visiškai kitoks.
Šaukštelis alyvuogių aliejaus turi apie 1 g sočiųjų riebalų ir 10 g sveikų riebalų. O šaukštelį kokoso aliejaus nėra tokio santykio.
Sočiųjų riebalų vartojimas padidina 2 tipo diabeto riziką ir cholesterolio kiekį kraujyje.
Himalajų rožinė druska
Rožinė druskos spalva atsiranda dėl to, kad juose yra geležies oksido, taip pat nedidelį kiekį kalcio, kalio, geležies ir magnio. Tačiau paprastai mes naudojame šias medžiagas kartu su kitais produktais. Taigi, naudinga naudoti šią druską naudai.
Energijos ar sporto gėrimai
Norint atkurti energiją, nebūtina naudoti vandens ir cukraus. Prieš treniruotę ar rungtynes naudingiau išgerti daug vandens ir suvalgyti 20 g baltymų.